Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Letní střípky z KP Brno

O zásadních letních událostech v KP Brno jsme již informovali aktuálně (příchody nových hráček do elitního týmu žen hlavní trenérky Marcely Kramer, návrat kondičního trenéra M. Poganyho do KP, start dvou hráček KP na ME U20 a los letošního EuroCupu) - jindy basketbalově "okurkové" období však přineslo i další zajímavosti s královopolskou účastí.


Již na konci června se podařilo dívčímu basketbalovému výběru Jihomoravského kraje triumfovat na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouci a o zisk nejcennějšího kovu se přičinily hned tři hráčky KP Brno - Veronika Kunešová, Karolína Budská a Veronika Kurzová.


Také na velice úspěšném červencovém ME U20 v Maďarsku se hráčky KP Brno podílely na zisku medailí - v nabitém "stříbrném" výběru trenérky Ptáčkové navíc Petra Malíková patřila mezi nejvíce vytěžované účastnice a "evropské" minuty si připsala také nová členka širšího kádru královopolských žen Natálie Vlčková, která společně s Veronikou Eliášovou přichází za studijními povinnostmi do KP z Hradce Králové.


Na kempu basketbalových nadějí v Podolí u Brna se zase dařilo královopolským kadetkám. V týmu LIONS byla jako MVP vyhlášena Karolína Budská a mezi 35 účastníky v DRAFT COMBINE zvítězila Viktorie Švarcová, která byla navíc vyhodnocena nejlepší rozehravačkou družstva SHARKS.


Několik hráček KP Brno se také zapojilo do různých národních výběrů sekce 3x3, nejvíce se nakonec prosadily Karolína Fadrhonsová a Adéla Morávková, které startovaly s výběrem žen ČR ve finálovém turnaji Chance tour 2022 (3. místo) a Karolína Šotolová - ta se stala nejenom oporou ČR U23 (2. místo Chance tour, nyní účast v lize národů FIBA v Maďarsku a na Slovensku), ale prosadila se také v ženské světové tour - v Praze se stala v konkurenci několika olympijských medailistek sedmou nejlépe bodující hráčkou, zazářila na turnaji ve Francii a je v nominaci také na závěrečný turnaj v rumunské Bukurešti. Další členky národního výběru 3x3 Galíčkovou a Dudáčkovou omezovaly zdravotní komplikace.


Příprava na sezonu již začala nejmenším minibasketbalistkám, které od prvního srpnového pondělí vyrazily na basketbalové tréninky do areálu ZŠ Horní. Většina královopolských mládežnických výběrů i tým žen zahájí kondiční přípravu v pondělí 8.8. (širší kádr žen v 10:00 na Palačáku) - pro kadetky a juniorky je připraveno 15.-19.8. soustředění ve Vernířovicích (Šumperk) a pro žákyně a minižákyně 26.-30.8. v Mikulově.


Tradiční mezinárodní turnaj Jersey Cup - Memoriál Marka Šilhana (ženy, juniorky a kadetky) proběhne v obou halách Vodova a na VUT Purkyňova na začátku září (2.-4.9.) a to v konkurenci elitních českých (např. USK, Žabiny, KP) i zahraničních týmů (např. MBK Ružomberok, Šoproň, Stará Turá - jde o mládež Piešťan a Trnava).


KÉNIK na počátku nové sezony - DO-TO-HO...!!!

Letní střípky z KP BrnoLetní střípky z KP BrnoLetní střípky z KP BrnoLetní střípky z KP BrnoLetní střípky z KP Brno