Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ženy KP začaly na trávě

Pod mrakem, takřka v ideálním počasí zahájily basketbalistky KP Brno přípravu na nový ročník domácích a evropských soutěží. Na dráze stadionu Pod Palackého vrchem se v pondělí dopoledne sešel širší kádr A týmu, necelou dvacítku hráček přivítalo klubové vedení v čele s Richardem Foltýnem, nová trenérka Marcela Kramer a staronový kondiční šéf Michal Pogány.


Nejprve se zatleskalo úspěšným "letním" reprezentantkám v pětkovém i trojkovém basketbalu (Petra Malíková - stříbro z ME U20, Kateřina Galíčková - vyhlášená nejlepší hráčkou ČR 3x3) a pak už děvčata kroužila po hebkém zeleném pažitu uvnitř modré osmidráhy. Atletiku, švihadla či medicimbaly ve druhém přípravném týdnu už doplní odpolední herní tréninky a od 22.8. se celá skupina definitivně přestěhuje pod střechu Starez arény Vodova.


Kádr je zatím neúplný, chyběla nová posila mající reprezentační povinnosti 3x3 Karolína Šotolová, nemocná je po středečním příletu ukrajinská pivotka Tetiana Havrylchyk. Úlevy má rehabilitujíci Lída Dudáčková, pomalu se zapojuje po operaci Veronika Koppová, naopak na přelomu roku zraněná Dominica Hynková směřuje k plné zátěži.


V zelenobílém dresu už fanoušci neuvidí Rebeku Akl (Leganes, Šp.), Natalii Kucowski (Hainault, Fr.), Katku Zohnovou či Lucii Hadačovou. Naopak kromě už zmíněných Šotolové, Galíčkové a Havrylchyk jsou novými tvářemi ještě pivotky Anežka Kopecká a Soňa Svetlíková.


Na rozjezd sezony se ženy KP představí na vlastním Jersey Cupu (2.-4.9.), v jednání jsou přátelská utkání s polskými a maďarskými kluby, generálkou na ligu (1.10. doma s Chomutovem) budou zápasy v Ružomberku a Piešťanech. V pondělí zahájily přípravu také extraligové kadetky a další mládežnické kategorie KP, juniorky a B tým žen se přidají ve středu.

Ženy KP začaly na trávěŽeny KP začaly na trávěŽeny KP začaly na trávěŽeny KP začaly na trávěŽeny KP začaly na trávě