Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jersey Cup se blíží

Celkem čtrnáct týmů basketbalistek ze čtyř evropských zemí (ČR, Slovensko, Polsko a Maďarsko) zamíří v prvním prodlouženém zářijovém víkendu do města Brna k tradičnímu mezinárodnímu turnaji Jersey Cup - Memoriál Marka Šilhana 2022.


Nejsledovanější bude zajisté turnaj žen, který je letos rozdělen dokonce do dvou skupin. V nejprestižnější kategorii Hard se domácí eurocupové KP Brno utká s bývalými vítězkami Euroligy MBK Ružomberok (SVK) a se současným polským euroligovým zástupcem CCC Polkowice. V kategorii Medium se představí taktéž domácí prvoligové BSK KP Brno, ŠBK Šamorín (SVK) a ambiciózní nováček 1. ligy SK UP Olomouc (s celou řadou někdejších brněnských hráček v čele s bývalou kapitánkou KP Sarah Beránkovou).


V neméně prestižních dorosteneckých kategoriích U17 a U19 doplní oba brněnské celky KP Brno a BK Žabiny také pražský USK, maďarská Šoproň a slovenská Trnava. Pro všechna královopolská družstva (vyjma juniorek, které v neděli dvakrát zvítězily na turnaji v Gyoru) to budou v rámci přípravného období premiérové zápasy této sezony. I proto by v elitním týmu Královopolanek měly pod novou trenérkou Marcelou Kramer dostat příležitost všechny hráčky širšího kádru (vyjma achilovku doléčující Ludmily Dudáčkové) ale také nové posily (Šotolová, Svetlíková - SVK, Galíčková, A. Kopecká, Hyvrylchyková - UKR, i v KP se připravující Tereza Zítková).


"Po covidových letech se opět těšíme na kvalitní zahraniční týmy i na premiérové vystoupení elitních hráček KP Brno pod novou trenérkou Marcelou Kramer. Pro všechny účastníky bude připraven tradičně bohatý doprovodný program i s možností sledování souběžně hraného ME v basketbale mužů přímo v hale Vodova (bufet Kénik). Každá hráčka obdrží dres od značky JERSEY a ty nejlepší dárkové balíčky s kvalitní českou kosmetikou FOR LIFE - MADAGA,"


doplnil jeden z organizátorů a GM královopolského klubu Richard Foltýn s tím, že nad akcí, kterou finančně podpořilo i město Brno a Jihomoravský kraj, převzala záštitu primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková. Více o již 16. ročníku jednoho z největších přípravných turnajů v ČR se dozvíte také na nově spuštěných webových stránkách www.jerseycup.eu


Program turnaje žen HARD:


pátek 2.9. 17:45 KP BRNO - Ružomberok (Starez arena - velká hala Vodova)


sobota 3.9. 12:00 Ružomberok - Polkowice (Starez arena - velká hala Vodova)


neděle 4.9. 12:15 KP BRNO - Polkowice (Starez arena - velká hala Vodova)


TIP na další zápasy: pátek 2.9. 19:15 U17 KP - Šoproň, sobota 3.9. 13:00 U17 KP - Žabiny, 14:15 BSK KP Brno - Šamorín, 18:15 U19 KP - Žabiny, neděle 4.9. 10:00 finále U19.


Hraje se v obou halách Starez areny Vodova 108 (jednotný vchod v rohu nové haly naproti občerstvení) a vstupné je po celou dobu turnaje dobrovolné.

Jersey Cup se blížíJersey Cup se blížíJersey Cup se blížíJersey Cup se blížíJersey Cup se blíží