Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Skandální odložení...!

Již v průběhu úterý se snažili funkcionáři ZVVZ USK Praha střetnutí s KP Brno odložit, vedení KP ale v námitce upozornilo sportovního ředitele ŽBL na nedostatečně doloženou a účelově podanou žádost i na neúplně vypsanou soupisku neodpovídající statutu soutěže a nadále počítalo s odehráním utkání.


Jelikož ani ve středu dopoledne nedošlo k rozuzlení situace tak královopolské basketbalistky absolvovaly dopolední předzápasový trénink, společný oběd a chystaly se do přistaveného autobusu. Před 13 hodinou se objevil optimistický mail s delegací rozhodčích, takže řidič už startoval. Jenže za dvacet minut bylo všechno jinak a zápas byl s konečnou platností zrušený. Jednání vedení AŽLK o jeho osudu a okolnostech odložení však dále pokračovala.


AKTUÁLNĚ: Exekutiva AŽLK v pozdních večerních hodinách nakonec dala za pravdu KP Brno a rozhodla, že se utkání mělo odehrát. Vedení KP Brno proto okamžitě po tomto sdělení podalo návh na kontumaci ve svůj prospěch pro účelově nesehrané utkání ze strany USK Praha, který chvíli byl a posléze nebyl uznán... Přitom např. brněnští basketbalisté odjeli ve stejném termínu a v podobné (ne-li ještě horší) zdravotní situaci k vítěznému utkání do Hradce Králové!


Euroligový tým z Prahy a tuzemský suverén se širokou mládežnickou základnou nezvládl běžnou marodku a prosadil si odložení. Brňanky přišly o rozehrání před nedělním důležitým soubojem se Slavií a narušil se tím i celotýdenní tréninkový cyklus. Také je trápí zranění dvou opor, nicméně hrát chtěly, což jim také umožňovala široká osmnáctičlenná soupiska plná mladých talentů. Věhlasné USK však ještě den před utkáním disponovalo pouze velmi úzkou a neúplnou soupiskou postrádající i povinné zařazení tří juniorek, na což představitelé KP několikrát upozorňovali i se zaslanou fotodokumentací...


Kromě sportovní a ekonomické stránky vršící se odklady už v úvodu ligy nevěstí nic dobrého pro regulérnost soutěže a zbytečně kazí image nově se rozjíždějící Chance ŽBL, která byla ve svém úvodu tak skvěle marketingově pojata. Kupící se dohrávky v předimenzovaných termínech navíc mohou ohrozit zdraví samotných hráček, na což v závěru loňské sezony také doplatily královopolské juniorky. 


Vedení KP Brno má k dispozici i chronologický přehled událostí, při kterých došlo k určitým pochybením a také podporu několika klubů, předních funkcionářů a osobností českého basketbalu - prozatím se ale k celé události nechce dále vyjadřovat a svoje úsilí bude raději vynakládat směrem k nedělnímu šlágru (15:30) s jiným vydatně posíleným pražským týmem BLK Slavia.

Skandální odložení...!