Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky zvládly drama

Ve čtvrtém kole Chance ŽBL splnily hráčky KP roli favorita, ale na vítězství  84:72 se pořádně nadřely. Snaživé Východočešky s trojicí cizinek sice ani jednou nevedly, ale byly jako na gumě. Jakmile Brňanky získaly náskok, tak se rychle přitáhly se snahou zdramatizovat utkání. Tým KP si udržel ligovou neporazitelnost, v příštím týdnu hostí ve středu Strakonice a v neděli Žabiny.


Slibně se vyvíjející utkání (18:31) se pro hostující družstvo zkomplikovalo ve druhé čtvrtině, hluché minuty v útoku a nedůslednosti v obraně se promítly do skóre (35:36). Zejména rvavá Malíková se zasloužila o to, že do šatny šly Moravanky s přece jen s příjemným náskokem. Po přestávce se Kara třináctbodovou šňůrou přiblížila na 64:66, ale opět přišel - tentokrát rozhodující - úder KP.


"V prvním poločase nás brzdila malá aktivita při doskakování, vyzkoušeli jsme i širší rotaci. Po přestávce jsme se na doskoku zlepšily, celkem 19 mīčů se vybojovalo v útoku, plusem byl malý počet ztrát. Klíčovým momentem bylo, že celý zápas jsme měly pod kontrolou. Vítězství si hodně ceníme," pochválila svá děvčata trenérka KP Marcela Krämer. 


Kara Trutnov - KP Brno 72:84 (18:26, 37:46, 59:66)


Body: Tomašicka 18, Fisher 12, Finková 10 - Galíčková 18, Malíková a A. Kopecká (10 doskoků) 16, Dudáčková 11, Hynková 9, Fadrhonsová 6, Šotolová 5, E. Kopecká 3, fauly: 22:21, TH: 19/17:21/16, trojky: 7:8, rozhodčí Baudyš, Holubek a Kremser, 220 diváků.

Brňanky zvládly drama Brňanky zvládly drama Brňanky zvládly drama Brňanky zvládly drama Brňanky zvládly drama