Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pelander za Havrylchyk

Třicetiletá zkušená finská reprezentantka Alisa Sofia Pelander byla před dnešním utkáním se Strakonicemi oficiálně dopsaná na soupisku KP Brno a pro zbytek sezony nahradí na postu podkošové hráčky Ukrajinku Tetianu Havrylchyk, která bude v ČR působit pouze do konce října.


190 cm vysoká rodačka z Turku začínala svoji kariéru ve finských týmech Vilpas a Riento. Poté již následovala krátká česká zastávka ve Slovance a první švédské angažmá v Norrkopingu. Nejvíc se však prosadila v eurocupovém A3 Umea a v německém Herneru, ve kterém se potkala také s dlouholetou oporou KP Veronikou Remenárovou.


"Jsem strašně ráda, že můžu působit v KP Brno, na klub i město jsem slyšela jen samou chválu. Je vzrušující být zpět v ČR po tolika letech a zahrát si znovu EuroCup! Nemůžu se dočkat, až se dostanu na palubovku a budu se snažit pomáhat svému týmu k vítězství," doplnila sympatická první Finka v královopolském dresu Sofia Pelander.

Pelander za HavrylchykPelander za HavrylchykPelander za HavrylchykPelander za HavrylchykPelander za Havrylchyk