Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ztracená auta a romantický trenér

Ve Francii bylo úterý 1. listopadu sváteční a prosluněné, dopoledne prožily hráčky a RT ještě procházkou po Nantes. V nedávné minulosti přes nêj mířily žákyně KP, když startovaly na tradičním turnaji v Rennes-Chantepie. Rozehrávačka eurocupověho týmu Dominica Hynková se tak vrátila na známá místa, z Francie si tehdy odvezla týmový triumf a ocenění MVP.


GM Richard Foltýn kromě památek kontroloval, co se změnilo v před lety živě pulsujícím historickém centru, kterému vévodí monumentální pevnost. Přesun z Nantes do Angers byl trochu kostrbatý, z tří klubem z Angers objednaných místních aut se dvě cestou k hotelu ztratila! Půlhodinové čekání na odvoz prodloužilo 90 km dlouhý převoz, v hotelu Les Bateliers v Angers se však poněkud zvláštní oběd stihl.


Ke svačině zahrál děvčatům na klavír a zazpíval kondiční trenér Michal Pogány. Večer si Brňanky osahaly dějiště zápasu v  Salle Jean Bouin. V poměrně velké a naplněně hale se před jejich tréninkem utkali v rámci druhé ligy místní borci s Chalonem. Ve Francii je obvyklé pozápasové setkávání hráčů, sponzorů a fanoušků, jenže hodně hlučná společnost samozřejmě koncentrujícím se Moravankám vadila... Naštěstí se na žádost KP dala část haly s kapacitně velkým bufetem zatáhnout kovovými závěsem a tak trenérka Marcela Krämer a 11 nominovaných hráček měly klid na práci.


Do Francie neodcestovala ze standardní dvanáctky kvůli školním povinnostem Anežka Kopecká. Bude proto důležitě, aby ve středu od 20 hodin zabraly další pivotky, celý brněnský kolektiv se pak musí vyrovnat s bouřlivým prostředím, nepanikařit a bojovat.