Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nadějný poločas nestačil - aktualizováno!

Až v Angers skončila vítězná série basketbalistek KP v nové sezoně, ve 2. kole eurocupové  skupiny L prohrály v Salle Jean Bouin 64:89. Přitom první půle byla nadějná a vyrovnaná, po trojkách Galíčkové a Malíkové svítil na tabuli v 19. min. stav 37:39! Jenže po změně stran Brňanky nezachytily nástup Francouzek a zrodil se pro KP krutý výsledek.


Moravanky se rychle ujaly vedení (2:8), domácí celek otočil skóre na 17:15 až v 8. min. Líbivějši basketbal předváděla hostující děvčata, tým Angers těžil z hrubek KP. Ve druhé desetiminutovce se zdálo, že se družstvo UFAB49 dostává do trháku (24:15), ale hostující tým našel ztracený rytmus a rýsovala se zajímavá bitva.


Po přestávce se však žádné drama nekonalo. "Ve druhé půli jsme soupeřky nechaly dávat jednoduché body z podkoše a to nás sráželo dolů a proto zápas dopadl, jak dopadl,“ litovala Kateřina Galíčková, která KP bodově táhla.


"Utkání se mi hodnotí strašně těžce. Nejsme ochotny se porvat, když nám někdo rány rozdává. Postrádala jsem důraz na doskoku, nevydržely jsme v tempu celý zápas. Co stačí na naší ligu, nestačí na EuroCup,“ zhodnotila středeční duel trenérka KP Marcela Krämerová.


Brněnskému kolektivu ve Francii chyběla kvůli studijním povinnostem jedna z hlavních opor Anežka Kopecká. „Scházela nám ve všem, v obraně, v doskocích, při hře na pivotu,“ dodala M. Krämerová. Ze statistik plyne, že na vítězství domácích basketbalistek se podepsalo jejich 18 útočných doskoků a z 24 brněnských ztrát dokázaly vytěžit 37 bodů!


UFAB49 Angers - KP Brno 89:64 (26:19, 42:39, 66:53)


Body: Lacan 22, Peterson 17, Elenga 15  - Galíčková 16, Malíková 13, E. Kopecká 10,  Světlíková 8, Hynková 5, Fadrhonsová 4, Vlčková, Šotolová, Pelander. Zítková 2, fauly: 17:16, TH: 19/15:15/13, trojky: 4:5, rozhodčí Gonzales, Bowe a Krajnc, 650 diváků. Další výsledek sk. L: Ragusa - FCB Charleville 47:78, pořadí: 1. FCB 4, 2. Angers 3, 3. KP 3, 4. Ragusa 2.


Více v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kp-brno-angers-eurocup.html a v zajímavém pozápasovém zápisníku Václava Petrů - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/zapisnik-basketbal-francie-kp-brno.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

Nadějný poločas nestačil - aktualizováno!Nadějný poločas nestačil - aktualizováno!Nadějný poločas nestačil - aktualizováno!Nadějný poločas nestačil - aktualizováno!Nadějný poločas nestačil - aktualizováno!