Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po pauze do Chomutova

Po reprezentační přestávce vstupuje Chance ŽBL 10. kolem do odvet dlouhodobé části. Basketbalistky KP mají odložené zápasy v Praze s USK a v Hradci Králové, v pátek se představí v Chomutově (19). Proti Levharticím už hrály, v zářijové ligové premiéře zvítězily 83:69.


Brňanky se tak odrazily k parádní bilanci 7/0 a jsou v ligovém pořadí druhé. Soupeř poprvé zabral až ve 4. kole, kdy si poradil se Slovankou a následně vyhrál v Hradci Králové! Levhartice mají z osmi utkání po čtyřech výhrách i porážkách a jsou v přehuštěném středu tabulky šesté.


V pátečním večerním duelu (lze ho sledovat na webu ČT sport Plus) bude KP stejně jako ve Starez aréně hodně trápit třetí nejlepší ligová střelkyně Američanka Wynn-Pollard (20,6 b. na zápas), která je čtvrtá i v doskocích (8,8).


Trenér Rešetár spoléhá dále na zkušenou rozehrávačku Bartoňovou (nejvíce asistencí v Chance ŽBL - 5,6), Kadlecovou, Fučíkovou, Krejzovou či Exbrňanku Satoranskou.


Brněnská trenérka Marcela Kramer si v reprezentačním okénku své svěřenkyně moc neužila, většinou byly v různých výběrech. Takže se kompletně sešly až v tomto týdnu, i proto je každá pauza ošemetná a může se podepsat na herním projevu. "Jedeme do Chomutova s pokorou. Čeká nás dlouhá cesta přes půl republiky, holky se na zápas těší, už na nich vidím hlad po basketu." všimla si hostující kormidelnice.


Celek KP má do konce roku nabitý program - navíc s eurocupovými zápasy s UFAB49 Angers (7.12.) a FCBA Charleville (14.12.). Chomutov se v předehrávce 11. kola ve středu představil na Rosničce, Žabinám příliš odpor nekladl (56:89). Ve své hale v pátek budou však Levhartice určitě kousat s cílem se vytáhnout na eurocupového protivníka.

Po pauze do Chomutova