Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavia s novými posilami

Před Vánocemi se v Chance ŽBL uskuteční ještě 12. kolo, bude ve znamení soubojů Praha - Brno. Žabiny hrají v neděli na Královce s USK, KP v sobotu v SA Rokytka se Slavií (17). V říjnu ve Starez Aréně vyhrály Brňanky 74:61, ale až po drtivém závěru.


Vyrovnaný zápas se očekává i v sobotu. Hostující tým se ve středu rozloučil s EuroCupem, v lize chce po dvou porážkách s Chomutovem a USK naskočit opět na vítěznou vlnu a vrátit se na druhou příčku v tabulce. Po náročném podzimu se hráčky KP těší na svátky, dobrým výkonem proti Slavii se na ně chtějí naladit. Trenérka Marcela Krämer i přes plnící se marodku očekává, že zkušenosti z Eurocupu zužitkují děvčata ve zbytku ligy.


Slavii podle statistik táhne americká rozehrávačka Beasley, kromě ní nejvíce minut na hřišti dostávají Mircová, Čípková, Rokošová a Ježková. V minulém kole Slavia v zajímavém duelu zvítězila v Trutnově 81:69, i když v poločase ztrácela 11 bodů.


Červenobílý kolektiv potřebuje poskočit se sedmého místa do vyšších pater. K tomu by měly pomoci exbrněnskému trenérovi Dušanu Medveckému čerstvé posily, Američanka Clarke - Nicholas a Kateřina Suchanová, což není nikdo jiný, než dříve Kateřina Elhotová.


Bývalá opora reprezentace a obávaná střelkyně se pod koše vrací po svatbě a druhé mateřské, nastoupí ke 400 utkání v ŽBL. "Věřím, že nebudu marná a týmu pomůžu. Je to pro nás proti KP důležitý zápas. Nevím, kolik minut dostanu a kolik jich zvládnu. Ruka si pamatuje, zátěž se snad vstřebá. To nepoznám, dokud nezačnu hrát."

Slavia s novými posilami