Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Poprvé v sezoně s Lvicemi

Hned v úvodu nového roku se rozjíždí Chance ŽBL. A začíná se zostra, soubojem čtvrtého Hradce Králové s třetím družstvem KP. Jde o odložený zápas 9. kola, takže tradiční rivalové se střetnou ve středu 4. ledna v této sezoně poprvé. A hned může toto utkání spolurozhodovat o pořadí před play off  v horních patrech tabulky.


Oba celky se potkaly před rokem na jaře v sérii o ligový bronz, úspěšnější byly Lvice, v jejichž sestavě nastupovaly Karolína Šotolová i Natálie Vlčková. V létě však přestoupily do Brna a nyní se v hale Sokola představí v zelenobílém dresu KP.


"Zápas bude náročný, Hradec hodně běhá, hraje na brejky, ty musíme zastavovat. V domácím prostředí je soupeř hodně silný, ale když budeme agresivně bránit a doskakovat, tak věřím, že vyhrajeme," je optimisticky naladěná Karolína Šotolová. 


Výhodou Brňanek by mohla být aktuální rozehranost, těsně před Silvestrem bojovaly v ligové dohrávce s USK. Byť podle očekávání s favoritem neuspěly, tak se dostaly do zápasového zatížení. Trenérka Marcela Krämer bude mít proti Východočeškám k dispozici podobnou sestavu jako v pátek v Praze.


Tým trenérky Ptáčkové na podzim víceméně plnil plán, nečekala se pouze domácí porážka Lvic s Chomutovem. Oporou jsou rozehrávačky Zeithammerová a Matušková, na křídle Effangová a Čuperková (momentálně zraněná), podkošovou sestavu by měla vyztužit čerstvá posila Hanušová, která přes Vánoce přišla ze Žabin. Začátek šlágru je v 18 hodin v hale Sokola na Eliščině nábřeží, utkání lze sledovat i na webu České televize!


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kp-brno-zabiny-brno-vstup-do-sezony.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

Poprvé v sezoně s Lvicemi