Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Opět proti Východočeškám

Ve 13. kole Chance ŽBL se hráčky KP střetnou s Karou Trutnov, po středečním vítězství v Hradci Králové mohou mít Brňanky po sobotě za sebou vydařený "východočeský" týden. Proti osmému celku ligy budou ve Starez Aréně v roli favorita, přestože se v říjnu v Trutnově na výhru 82:74 nadřely.


Trutnov má na kontě výhry jen nad Strakonicemi a Slovankou, vyrovnaně však bojoval v Chomutově a se Slavií, kaňkou  je předvánoční porážka ve Strakonicích. Sezonu odstartoval trenér Tomáš Veselý, po jeho odvolání se aktuálně o hráčky stará dvojice Martin Martišek a Američan Brian McCormick.


I ve Starez Aréně dají zřejmě hodně minut triu cizinek - osmnáctileté rozehrávačce Tomašické z Lotyšska, Američankám Malcolm a Fisher, která je s průměrem 10.7 b. nejlépe doskakující hráčkou ligy! Z českých basketbalistek si brněnská děvčata musí dávat pozor na Gaisleronou, Finkovou a Kozumplíkovou.


Do sestavy v tabulce třetích domácích může zasáhnout marodka, ale v podstatě by měla být stejná jako v Hradci. Utkání začíná v sobotu v 15:30 hodin ve velké hale, ještě předtím se v 1. lize v malé hale střetně BSK KP s Žabinami B (13:15), odveta je na programu v neděli v 11 hod. v SH Rosnička.

Opět proti Východočeškám