Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

O druhé místo na Rosničce

Dvě derby jsou na programu 15. kola Chance ŽBL. V Praze se utkají Slovanka se Slavií, pod Špilberkem, kde půjde o druhé místo v tabulce, se střetnou Žabiny s KP (sobota 17 h.). Oba brněnské celky zastupovaly ČR v EuroCupu, do lednového play off se ze svých těžkých skupin neprobojovaly a tak se už soustřeďují na ligu.


V říjnu Žabiny ve Starez Aréně prohrály 64:65. Rozhodla o tom tříbodová akce domácí Petry Malíkové 6 sekund před koncem, Hanušová (nyní už posila Hradce) na druhé straně z pod koše neuspěla.


Pokud jde o aktuální formu, tak Žabiny v poháru překonaly hradecké Lvice 81:62 a předtím si na palubovce Trutnova zastřílely (105:64). Královopolanky vypadly ve středu v ČP s SBŠ Ostrava (83:84), minulý pátek sehrály ofenzivní duel s posledním BK Strakonice (103:74). V tabulce Chance ŽBL jsou Žabiny druhé, KP třetí (oba 11/3).


V sobotu se očekává zaplněná Rosnička, podpora obou družstev z hlediště bude zřejmě vyrovnaná, na hřišti jsou i podle bookmakerů sázkových kanceláří favoritem domácí děvčata, která mocně touží po odvetě.


„Královu Poli máme co vracet. Musíme se ponaučit z chyb, které jsme v posledním vzájemném zápase dělaly. Na derby se moc těšíme, očekávám znovu velmi tvrdý souboj, který dopadne tentokrát v náš prospěch,“ věří pivotka Žabin Natálie Stoupalová.


Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer pokazily koncovku v Ostravě, ale každé utkání je jiné. Když udrží potřebnou koncentraci po celých čtyřicet minut, vyztuží obranu a vyvarují se zbytečných ztrát, tak mohou v taháku brněnského sportovního víkendu (i na ČT Sport plus) pomýšlet na úspěch.


V hale Rosnička tři sezony působila pivotka Anežka Kopecká, nyní je oporou KP: "Neřekla bych, že se v Žabinách po mém odchodu moc změnilo," tvrdí budoucí lékařka a česká reprezentantka, čerstvě nominovaná na únorové kvalifikační okno. "Očekávám, že se bude bojovat v rychlém tempu, agresivně, tento styl vyznávají oba soupeři. Na podzim jsme poznaly, že lze Žabiny porazit. Po Ostravě si chceme spravit chuť a ukázat se v nejlepším světle."


Ve Starez Aréně budou o důležité body v 1. lize usilovat ženy BSK, v sobotu přivítají Brandýs (20), v neděli Poděbrady (13, vždy malá hala).



O druhé místo na Rosničce