Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trávníčková v KP se smlouvou

S teprve sedmnáctiletou vlastní dorostenkou Terezou Trávníčkovou podepsalo vedení basketbalistek KP Brno víceletou hráčskou smlouvu.


195cm vysoká mládežnická reprezentantka pochází z Libiny v Olomouckém kraji a do Králova Pole přišla v rámci spolupráce se šumperským basketbalem (společně s Monikou Olečkovou a Melánií Skálovou) již do devátého ročníku ZŠ Novoměstská v Brně - Řečkovicích (ředitelem tu je nejlepší střelec v historii česko-slovenské basketbalové ligy Josef Jelínek).


Postavou nepřehlédnutelné basketbalistky si už v žákovských kategoriích všimli nejenom trenéři a činovníci KP, ale i bývalá reprezentantka a vicemistryně světa Ivana Večeřová, která ji posléze zařadila do výběru mladých talentů ČR. První krůčky mezi ženami však zaznamenala až v této sezoně pod novou královopolskou trenérkou Marcelou Kramer, kterou byla na přelomu roku úspěšně vyslána do prvních utkání v ŽBL - na což také odkazuje zajímavý komentář tiskového střediska ČBF:


"Od loňského prosince dostává v sestavě KP Brno prostor sedmnáctiletá Tereza Trávníčková - a vede si slibně. Hlavně ve dvojici lednových utkání. Proti Kaře Trutnov (73:55) zapsala 4 body, 5 doskoků a 2 bloky. Proti BK Strakonice (103:74) pak navázala 7 body a 5 doskoky. A jak se jí bude dařit proti papírově silnějším soupeřům?,“ ptá se odborný server na další působení vytáhlé pivotky, která zaznamenala premiéru a svoje první body v kariéře symbolicky v utkáních proti dlouholetému suverénovi soutěže USK Praha.


"Za šanci zařadit se do takto úspěšného týmu jsem moc ráda a stejně tak i za tréninkové a mimobasketbalové podmínky, jaké nám vedení oddílu vytváří," řekla k podpisu smlouvy, ve které bylo dle jednatele královopolského klubu Richarda Foltýna nejsložitější skloubení basketbalu a studijních povinností, další z řady mladých akvizic KP Brno Tereza Trávníčková.

Trávníčková v KP se smlouvouTrávníčková v KP se smlouvou