Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V pátek na Lvice a Pardubice

Pouze pět utkání zbývá do konce základní části Chance ŽBL. Už v pátek se ve Starez Aréně Vodova střetnou basketbalistky KP a Hradce Králové (15:30). Spolu s navazující bitvou v KNBL mezi muži Basketu Brno a Pardubic (18:30) půjde o atraktivní brněnsko - východočeský dvojzápas!


Zatímco tým KP má s bilancí 13/4 už jistotu třetího místa, šesté Lvice ještě na dálku bojují se Slavií o pátou příčku (oba bilance 9/8). Pokud v Brně uspějí, budou páté, Pražanky totiž končí s USK... Brňanky se tedy mohou ve čtvrtfinále playoff potkat právě s Hradcem nebo s pražskou Slavií.


V lednovém odloženém zápase v hale Sokola zvítězilo družstvo KP 70:60, když se dařilo trojici Petra Malíková, Karolína Šotolová a Kateřina Galíčková, zaznamenaly dohromady 54 bodů, na druhé straně zlobila nejvíce rozehrávačka Zeithammerová s 19 body.


Hostující (a reprezentační) trenérka  Ptáčková dále spoléhá na Effangovou, Vojtíkovou nebo posilu Hanušovou. V minulostí byly Lvice zvyklé na lepší pozice než ve středu tabulky, ale sezonu jim poznamenala marodka. Ovšem play off je novou soutěží a nedávná vysoká výhra nad Trutnovem naznačila návrat formy i to, že by se chtěly vtátit na výsluní.


Východočešky i Brňanky nestartovaly na víkendovém Final4 ČP, po ligové pauze bude páteční duel tahákem 18. kola, v dresu KP se navíc představí nová posila, chorvatská pivotka Katarina Trehub.

V pátek na Lvice a Pardubice