Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP začíná s Ružomberkem

Základní část Chance ŽBL je dohrána, stejně tak Český pohár, který už zná i medailisty. Ligové play off začne 18. března, ale ještě před ním se uskuteční Federální pohár. Hostit ho bude od pátku do neděle (10. - 12. března) Hradec Králové v hale na Eliščině nábřeží. Turnaje se zúčastní čtyři české a čtyři slovenské celky.


Hrát se bude podle turnajového pavouku. Losování české části bylo provedeno na setkání manažerů klubů ŽBL. Z prvního místa jde do turnaje hradecký obhájce triumfu, o další tři místa se hrála kvalifikace. Týmy, které z ní postoupily, byly do finálového turnaje nasazeny podle konečného umístění ŽBL 2021/2022. Nasazení slovenských družstev proběhlo na základě tabulky tamní ženské extraligy v polovině základní části.


Družstvo KP Brno se střetne nejprve s Ružomberkem, který je tradičním protivníkem v přípravě. Před touto sezonou se oba celky utkaly 3x, jednou na Jersey Cupu a dvakrát na Liptově v Koniarni, Moravanky mají aktivní bilanci 2 výher a jedné porážky. V dresu MBK nastoupí bývalé basketbalistky KP Soňa Svetlíková a Lucia Hadačová.


Po posledním zápase základní části Chance ŽBL s Hradcem Králové trápí Brňanky zdravotní potíže a tak k Labi vyrazí v kombinované sestavě s řadou hráček prvoligové rezervy. Niméně cíl je jasný: vítězný vstup do turnaje!


Kvalifikace české části: Slavia Praha – Slovanka 68:53, KP Brno – Chomutov 78:73, Žabiny Brno – Ostrava 88:47. Účastníci Federálního poháru – Česko: Sokol Hradec Králové, Žabiny Brno, KP Brno, Slavia Praha; Slovensko: Piešťanské Čajky, MBK Ružomberok, Slávia Banská Bystrica, ŠBK Šamorín.


Program Federálního poháru-pátek: čtvrtfinálové duely : Slavia Praha – Piešťany (12.00), Žabiny Brno – Banská Bystrica (14.30), KP Brno – Ružomberok (17.00), Hradec Králové – Šamorín (19.30). Sobota: zápasy o 5. až 8. místo (11.00 a 13.30), semifinálová utkání (16.00 a 18.30). Neděle: utkání o 7. místo (10.00), utkání o 5. místo (12.30), utkání o 3. místo (15.00), finále (17.30).

KP začíná s Ružomberkem