Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V sobotu startuje play off!

Před rokem oba týmy bojovaly o třetí místo, nyní se KP a Hradec Králové střetnou už ve čtvrtfinále play off Chance ŽBL, které startuje v sobotu. Na série Brňanek s Východočeškami a také Chomutova se Slavií bude upřena největší pozornost, zbývající dvojice mají jasného favorita v USK (hraje se Slovankou) a Žabinách (hraje s Ostravou). Bojuje se na tři vítězství.


"Po základní části jsem spokojená s perfektním třetím místem, holky chtěly, dělaly, co dělat měly. Před sezonou bych si na třetí místo tisícovku váhala vsadit. Bylo tam hodně ambiciózních týmů - Slavia, Chomutov, Hradec, ze začátku Ostrava," zpětně se ohlédla za výbornou bilancí KP 14/4 trenérka Marcela Krämer. I ji mrzí, že se po těsné prohře v Ostravě nepodařilo postoupit do F4 ČP a Federální pohár ovlivnily zdravotní problémy v týmu, ale šance na nejcennější medaili je v lize!


V sobotu tedy začíná play off, podle mnohých nová soutěž, Brňanky narazí na hradecké Sokolky. V minulosti se oba celky utkávaly spíše o patro výše, v semifinále nebo v sérii o bronz. Tentokrát Lvice skončily až šesté s bilancí 9/9. Družstvo reprezentační trenérky Ptáčkové táhnou Zeithammerová, Effangová, Vojtíková či Hanušová, čeká se na návrat střelkyně Čuperkové.


"Soupeř má také mladé basketbalistky, přesto v Hradci asi nečekali, že skončí šestí. Lvice budou kousat a snažit se zachránit situaci. Vrátila se Zavázalová, bude to tvrdý boj. My kompletní vzhledem k marodce nebudeme, ale je to výzva pro další hráčky," soudí kormidelnice ze Starez Arény, kterou velice potěšilo, že všechny končící smlouvy již před vyřazovacími souboji prodloužily členky různých reprezentačních výběrů Petra Malíková, Karolína Šotolová, Dominica Hynková i Lída Dudáčková.


Povzbuzením pro domácí děvčata mohou být vzájemné zápasy v tomto ročníku ligy, u Labe v lednu vyhrály Brňanky 70:60, nedávno ve Starez Aréně 85:73. "Výhoda domácího prostředí v prvním utkání čtvrtfinále je důležitá, v hale Sokola se nehraje dobře," připomenula kapitánka KP Eva Kopecká.

V sobotu se hraje v Králově Poli v 16:30 - všichni Josefové mají vstup a 1 pivo Moravia zdarma a připravena je i nová tipovací + dovednostní soutěž o TV stolek s krbem v hodnotě 20 tisíc korun od partnerské společnosti Fizer group, permanentka platí také na následující utkání házenkářů ve vedlejší hale (18:00 KP - Nové Veselí) a jejich na nás (držitelé vstupenek mají na druhé utkání 50% slevu).

Pokračovat se bude ve středu v Hradci v 18, v sobotu 25.3. opět ve Starez Aréně v 15:30 hod. Případné další zápasy budou na programu 28.3. v Hradci a 31.3. v Brně.


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kp-brno-basketbal-play-off-ctvrtfinale-hradec-kralove-zbl.html


Přímý přenos ČT sport Plus - ZDE: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10162222914-basketbal/223473291032108/

V sobotu startuje play off!V sobotu startuje play off!