Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Sobota 19.10. 16:30 hod.
KP TANY BRNO - SBŠ Ostrava
ECW Středa 23.10. 17:00 KP - Galatasaray Istanbul
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Květnové vrcholy pro mládež KP

O víkendu skončily boje ve finálové skupině ligy U19 basketbalistek, s jediným klopýtnutím si prvenství vybojovaly děvčata KP Brno (9/1) před Basketem Ostrava (8/2). Což znamená, že brněnské juniorky postoupily do kvalifikace o extraligu pro sezonu 2023/24.


Podle propozic se turnaj (je už součástí nové sezony) uskuteční ve Starez aréně Vodova ve dnech 19.-21.5., právo účasti měl pouze vítěz ligy a tři poslední z extraligy... Kromě KP v kvalifikaci budou startovat celky z extraligového konce tabulky Slovanka a Prostějov, Havířov se nepřihlásil. Konkrétní pořadí utkání ještě ČBF nezveřejnila.


Od 6. do 8.5. je v Hradci Králové na programu MČR U17, v hale Sokola na Eliščině nábřeží nebudou chybět ani kadetky KP! Po 7. místě v extraligové nadstavbě A si v play off poradily s Trutnovem a zajistily si start mezi osmičlenou tuzemskou elitou. V sobotu nastoupí v 15:30 proti HB Praha, druhému celku základní části. O den později je na programu semifinále a střetnou se také poražení, v pondělí se hrají zápasy o umístění.


V závěru sezony mají své celostátní turnaje i minižákyně, družstvo KP Brno se blýsklo v Ostravě, kde v rámci Festivalu U11 skončilo na druhé příčce. Vítězné tažení holčiček trenérky Edity Šujanové zastavilo až ve finále Blansko.


Na NF se chystá i tým KP Brno U12, desítka družstev bude bojovat ve Žďáru n. S. už od pátku do neděle (5.-7.5.). O týden později se nejstarší kategorie mini potká na NF U13 v Pelhřimově a nebudou chybět ani svěřenkyně Moniky Stehlíkové a Markéty Kozinové z KP.

Květnové vrcholy pro mládež KP