Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Na podzim s evropskou elitou!

Stejně jako v minulé sezoně je velký zájem o EuroCup basketbalistek. Do ročníku 2023/24 se podle aktuální informace FIBA Europe přihlásilo 48 klubů. Navíc se do soutěže zapojí tři neúspěšné týmy z kvalifikace Euroligy, takže do boje zasáhne 51 družstev. Mezi nimi bude i celek KP Brno.


Královopolanky si minimálně užijí podzimní základní část, protože byly podobně jako v minulosti v rámci umístění v ŽBL a dle národního koeficientu, zařazeny přímo do skupinové fáze bez nutnosti hrát kvalifikaci!


Čtyřčlenných skupin bude 12, tedy pro 48 klubů, 45 bylo nasazeno přímo (vč. ještě neznámých vyřazených z kvalifkace Euroligy) a dále se ve dnech 21. a 28. září střetnou tři kvalifikační dvojice (mj. Ostrava a Ružomberok), aby se zredukoval počet účastníků.


Zajímavé jsou další novinky, EuroCup se bude hrát jako celoevropská soutěž (bez rozdělení do konferencí) s maximálně jedním klubem z každé země ve stejné skupině. Losování se uskuteční 9.8. tradičně v Mnichově.


Děvčata z haly Vodova se mohou těšit, že narazí na zvučné protivníky, např. Galatasaray (Tur.), Girona (Šp.), Bourges (Fr.), či na týmy z doposud nevylosovaných zemí - Belgie, Řecko, Velká Británie, Slovensko, Litva, Lucembursko, Španělsko nebo Portugalsko, v minulosti už z přihlášenych celků bojovaly s Angers, Flammes Carolo, Venezií, Gorzowem, Ramlou, Fribourgem, Kelternem a Ragusou! Dalšími již jistými českými zástupci v soutěži budou BK Žabiny a Levhartice Chomutov.

Na podzim s evropskou elitou!