Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zahájení pod střechou

Netradičně pod střechou Starez arény Vodova zahájily ženy KP TANY Brno v pondělí dopoledne novou basketbalovou sezonu, v malé hale se společně s extraligovými dorostenkami ukryly před šňůrami deště bičujícími atletickou dráhu Pod Palackého vrchem. Nový název pro Chance ŽBL a EuroCup není jedinou novinkou pro nastávající sezonu!


V realizačním týmu elitního družstva nahradil asistenta Jakuba Nevrlého (bude působit u žákyň) Jakub Gazda. Kondičního trenéra Michala Pogányho střídá Lenka Šoukalová, hlavním koučem zůstává Marcela Krämer. Ta bude nově velet také SCM a povede i juniorky v extralize.


Z posil se objevila na úvodním tréninku pouze Michaela Vondráčková, chyběla americká pivotka Madison Wolf (nemoc) a Lucie Svatoňová, která ještě v neděli hrála na ME dvacítek v Litvě. I další opory KP měly reprezentační povinnosti, od vedení klubu dostaly krátké volno.


Postupně se tak budou do přípravy (v domácích podmínkách) zapojovat Petra Malíková, Karolína Šotolová, Kateřina Galíčková a Tereza Pogányová (turnaje 3x3), na Univerziádě v Číně bojovala Anežka Kopecká, nabitý program měla Dominica Hynková, kromě právě skončeného ME U20 startovala i na úspěšném MS U19.


Herní přípravu odstartuje na začátku září tradiční brněnský Jersey Cup (KP TANY, Ostrava, Ružomberok), pokud by však Severomoravanky a basketbalistky z Liptova na sebe narazily v eurocupové kvalifikaci, tak by muselo dojít ještě ke změnám... Naopak Brňanky vyrazí na turnaj do ružomberské Koniarni 8.-10.9., potom si zahrají 15. a 16.9. s CBK Košice a v plánu je také zápasová generálka s dalším slovenským účastníkem EuroCupu B. Bystricí. Ligu odstartuje KP TANY Brno v Praze se Slavií 27. září.


Úvodní "kondiční" týden přípravy zpestří brněnským hráčkám KP TANY sledování středečního losování EuroCupu. Po dopoledním tréninkou se sejdou v zasedačce Starez arény a společně budou napjatě pozorovat dění v mnichovském Hilton Airport hotelu.

Zahájení pod střechouZahájení pod střechouZahájení pod střechouZahájení pod střechouZahájení pod střechou