Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Patnáct týmů KP v soutěžích ČBF

S rekordním počtem patnácti týmů vstoupí do nové sezony královopolský basketbal.


Mimo samostatné elitní družstvo žen nově pod názvem KP TANY Brno - startující v Chance ŽBL a prestižním EuroCupu women, které povede zkušená dvojice Marcela Kramer/Jakub Gazda, se ve druhé nejvyšší ženské lize tradičně představí královopolský B tým a v nižších soutěžích doplní loni "OPéčkové" C a D duo nově složený E výběr. V mládežnických kategoriích se k nim navíc připojí dalších 10 královopokských družstev.


Béčko žen bude převážně složeno z nadějných dorostenek a z hráček širšího A týmu. Oficiálním hlavním trenérem pro tuto sezonu bude Robo Sivák starší a neoficiálním asistentem Honza Sedmík, ale koncepčně a strategicky budou mít královopolskou rezervu pod dohledem také oba trenéři Áčka žen. Ve spolupráci s Podolím se navíc několik našich hráček zapojí na východ od Brna také do premiérově přihlášené 2. ligy žen.


V nově krajsky utvořeném Oblastním přeboru se představí královopolský Dé výběr Andy Foltýnové a v Městském "šalinovém" přeboru se k tradičnímu Céčku Anety Pulpánové-Kovářové připojí ještě nově založené Éčko Ondry Josefuse.


Extraligové juniorky U19 povede Marcela Kramer a Robo Sivák starší, kteří mají spolu na starosti také chod královopolského SCM a extraligové kadetky U17 Robo Sivák mladší s Ondrou Josefusem, výkonnostní B tým U17 bude koučovat Natka Kunclová. Všichni jmenovaní jsou momentálně na společném soustředění ve Vernířovicích.


Starší žákyně U15 bude mít v ligové soutěži na starosti "eurocupy" ošlehaný Jakub Nevrlý a mladší žákyně taktéž bývalá trenérka ŽBL Lucie Zítková. Oba spolu navíc budou úzce spolupracovat - stejně jako se sestrami "Šívrovými", které jako vedoucí klubového SpS již na začátku měsíce odstartovaly i minižákovskou přípravu.


Starší minižákyně U13 by dokonce měly hrát pod hlavičkou A i B týmu (s pomocí Míši Vondráčkové) a spolu s mladšími minižákyněmi se jim bude tradičně věnovat charizmatické duo Markéta Kozinová a Monika Stehlíková. Nejmladší mini U11 a přípravkové U10 povede taktéž již tradičně vicemistryně světa Edita Šujanová, které budou letos vypomáhat Kuba Nevrlý a Aneta Pulpánová.


Kénik a všech jeho 15 týmů DO-TO-HO...!!!

Patnáct týmů KP v soutěžích ČBF