Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Liga s eurocupovou příchutí

Ve 3. kole Chance ŽBL se hráčky KP TANY představí v sobotu 7. října v hale chomutovských Levhartic. Na jaře v lize senzačně bronzový tým touží po obhajobě třetí příčky a navíc se premiérově zúčastňuje EuroCupu. To Brňanky vstoupí 12. 10. v Lucembursku do své deváté pohárové sezony. Duel dvou českých "evropských" zástupců začíná v 15:30 a pro jeho atraktivitu si ho vybrala do vysílání stanice ČT sport Plus.


Levhartice čeká po skalpu nováčka z Brandýsa a porážce v hale Žabin podruhé za sebou souboj s brněnským celkem. I tým KP TANY má bilanci 1/1, je tedy jasné, že jedno z družstev překlopí zápasovou bilanci do pozitivních čísel.


V minulém ligovém ročníku Severočešky protivníka ze Starez arény poprvé v historii udolaly, když před svými fanoušky vysoko zvítězily 80:59. Svěřenkyně Pavla Staňka by si rády úspěch zopakovaly, tým potáhnou zejména Američanky Wynn-Pollard (aktuálně druhá nejlepší střelkyně ligy a průměrem 20 bodů) a vysoká posila Morris, z tuzemských basketbalistek obvyklé opory Kadlecová, Bartoňová či Satoranská.


Brňanky se do Chomutova vydají krátce po snídani, je to taková rozcvička na středeční cestu do Lucemburska. Bitvou s Levharticemi odstartují náročné podzimní období, kdy se bude střídat liga a EuroCup.

Liga s eurocupovou příchutí