Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vítězná přestřelka na Rokytce

Už podruhé v této sezoně absolvovaly basketbalistky KP TANY v hale Rokytka dramatickou bitvu, v září prohrály se Slavií o bod, v neděli v 8. kole Chance ŽBL přestřílely Slovanku 91:81 a v tabulce jsou třetí. Velkou část utkání, téměř 32 minut, Brňanky tažené triem Karolína  Šotolová - Anežka Kopecká - Petra Malíková vedly. Důrazný trhák ale nepřichazel a soupeř několikrát na chvíli otočil výsledek. Celkem se na tabuli objevil 11x smírný stav a 7x se měnilo vedení!

Zdálo se, že favorit ze Starez arény bez potíží splní svoji roli (6:14), když brejky deptal obranu Pražanek. Jenže i defenzíva KP TANY byla děravá a tak se z přetočeni skóre radovala také Slovanka (26:24), těsný stav o přestávce sliboval zajímavou podívanou.  


Po změně stran pokračovaly bodové hody, domácí basketbalistky ve třetí čtvrtině nastŕílely 6 trojek (66:63), Brňanky však odpovėděly včas tříbodovými zásahy Hynkové a Šotolové, ta se trefila na 66:69 v poslední sekundě z 10 m a šokovala tak domácí tým. Ve finiši už Moravanky průběh zápasu kontrolovaly a nezkrotitelná reprezentační rozehrávačka Šotolová se dočkala i 30 bodů na osobním kontě! "Ani nevím, zda jsem někdy dala nebo ne více bodů," přiznala skromě hvězda nedělního duelu.

Oba celky doskočily shodně 39 míčů, tým KP TANY více bodoval z vymezeného územī (32:54), napravoval tak horší trojky (23,5%), a z brejků (12:33).


Hlasy trenérů


Marcela Krämer, KP TANY: "Věděly jsme, že to bude v Praze těžké, máme za sebou cestování z Francie, navíc se po EuroCupu musíme pŕispůsobit stylu naší ligy. V prvním poločase se prohrávaly osobní souboje, sbíraly jsme fauly a to nám zamávalo s rotací. Doufám, že máme vybraný zápas bl.ec a teď už to bude jen lepší."


Petr Stavěl, Slovanka: "Zápas to byl pro nás hratelný, ale máme problémy se zraněními a nemocemi, když dostaneme doma 91 bodů, tak nemůžeme vyhrát. V útoku body nějak ukvedláme, v obraně chybí síla a jsme měkcí."


Slovanka - KP TANY Brno 81:91 (24:24, 39:42, 66:69)


Body: Mircová 19 (5 trojek), Hálová 17, Ondroušková 15 - Šotolová 30, A. Kopecká 23, Malíková 17, Hynková 7, Vondráčková 6, E. Kopecká, Svatoňová, Galíčková a Trávníčková 2, fauly: 21:16, TH: 14/11:25/19: trojky: 10:4, rohodčí Baloun, Baudyš, Renč, 150 diváků.


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/slovanka-kp-tany-brno-zbl.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300


na webovém portálu iDnes i s nabídkou on line nákupu vstupenek na čtvrteční eurocupovou bitvu desetiletí s tureckou Antalyí - ZDE: https://www.idnes.cz/sport/basket/liga-zen-slovanka-tany-brno.A231126_171454_sport-basket_rou


a na webu Ženského basketbalu - ZDE: https://zbl.basketball/sotolova-vystrilela-vyhru/16431

Vítězná přestřelka na Rokytce