Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pod koši vládl favorit

Ve čtvrtek basketbalistky KP nastřílely Antalyi 101 bodů a zaknihovaly si historickou výhru znamenající postup ze skupiny do eurocupového play off. V sobotu naopak 101 bodů inkasovaly... V SH Královka "kraloval" v utkání Chance ŽBL letitý ligový suverén z USK, který zvítězil 101:28. 


Nekompletní Brňanky (bez nemocné Hynkové a zraněné Dudáčkové) narážely od počátku na obranou zeď domácích, do otevřených střeleckých pozic se takřka nedostávaly. Favorit nejprve udeřil přes vysokou Australanku Magbegor a postupně se k ní přidávaly další hvězdy. "Zrychlete přechod dopředu, pojďte se porvat," burcovala trenérka KP TANY Marcela Krämer. Ve druhě čtvrtině se hostujícím děvčatům přece jen podaŕilo eliminovat tlak USK a prosadily se i bodově.


Po změně stran si zahrály obě lavičky, hra byla oboustraně trochu kostrbatá, premiéru v Chance ŽBL absolvovala další královopolská odchovankyně - sedmnáctiletá juniorka Viktorie Švarcová (přes 10 minut...!) a první soutěžní utkání za ženy KP kde s basketbalem začínala zaznamenala Tereza Poganyová (necelých deset minut)!


Dění na hřišti vystihují statistiky: euroligový  obr vládl pod oběma koši (doskoky 56:23, body z vymezeného území 50:6) a s přehledem zakončoval brejky (26:0). Liga má za sebou polovinu základní části, v pátek mohou Brňanky zabojovat znovu o třetí příčku, pokud ve Starez aréně (17:30) porazí Slavií.


Hlasy trenérů 


Jakub Gazda, asistent trenérky KP TANY: "Doufali jsme, že i v nekompletní sestavě budeme důstojnějším soupeřem, bohužel se to nepovedlo. Měli jsme být odvážnější zejména v osobních soubojích na obou stranách hřiště."


Ivan Beneš, asistent trenérky USK: "Výsledek mluví za všechno, zápas byl jednoznačně pod naší kontrolou. To nás trochu překvapilo. A potěšilo nás, že jsme v týdnu dělali obranu a dostali jen 28 bodů."


USK Praha - KP TANY Brno 101:28 (28:6, 51:17, 78:24)


Body: Vyoralová 16, Magbegor 15, Hof 14 - Vondráčková  8, Svatoňová, E. Kopecká a Galíčková 5, Malíková 3, A. Kopecká 2, fauly: 15:23, TH: 26/22:14/8, trojky: 3:4, rozhodčí Linhart, Musil, Scholzová, 100 diváků.

Pod koši vládl favorit