Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Kucowski letí na pomoc

Po eurocupovém galapředstavení s tureckou Antalyí a historickém postupu KP TANY Brno do play off této druhé nejvýznamnější evropské soutěže došlo již před nepovedeným sobotním utkáním Chance ŽBL na palubovce euroligového lídra USK Praha ke krutému vystřízlivění.


Jedna ze služebně nejzkušenějších královopolských hráček Ludmila Dudáčková, která ještě minulý čtvrtek zvládla potrápit americkou hvězdu Bone a sama zaznamenala 11 bodů, oznámila neradostnou zprávu v podobě zranění achilovky a zvažuje se i okamžitý operativní zákrok…!


Vzhledem k nastalé situaci, kdy již na začátku sezony byla ukončena spolupráce s Američankou Madison Wolf a zaskakující juniorka Trávníčková se při střední zdravotnické škole ne vždy může plnohodnotně zapojit do tréninkového i zápasového programu elitního týmu žen, je absence další podkošové hráčky před našlapaným prosincovým programem alarmující.


Vedení klubu proto po domluvě s oběma trenéry rychle zareagovalo a k okamžitému návratu do zeleno-bílého dresu přesvědčilo předloňskou oporu 191 cm vysokou Natalii Kucowski, která ihned po pondělním podpisu smlouvy nasedla v Philadelphii do letadla a ve středu odpoledne by se již měla zapojit do tréninku.


Čtyřiadvacetiletá Američanka s polskými kořeny, přišla do Králova Pole ve dvaadvaceti letech za první evropskou zkušeností a svými výkony si okamžitě řekla o angažmá v nejprestižnější evropské soutěži - ve francouzském Saint-Amand Hainaut.


V letošní sezoně měla tato sympaticky vystupující hráčka, která byla v roce 2021 draftovaná i do WNBA týmem Seatle Storm, předvádět svoje kvality v eurocupovém izraelském týmu Ramat Hasharon, ale tyto plány přerušila válka a klub musel odstoupit ze všech soutěží.


“Posílení týmu na podkošové pozici jsme zvažovali už po ukončení spolupráce s Wolf, ale spolu s trenéry jsme nechtěli zasahovat do výtečně fungující české chemie, nicméně nenadálé okolností nás přiměly rychle jednat a jsme velice rádi, že jsme se nejprve od začátku nového roku a nyní i na okamžitou předvánoční výpomoc dohodli s hráčkou, na které jsme se všichni shodli a známe ji z nedávného vydařeného působení v našem klubu i po lidské stránce,” řekl k překvapivému příchodu této hráčky již před pátečním duelem o průběžné třetí místo Chance ŽBL s BLK Slavií Praha (mimochodem vedené jejím bývalým trenérem Dušanem Medveckým), generální manažer a jednatel KP TANY Brno Richard Foltýn.


V Králově Poli se dočkali potvrzení licence FIBA již během úterka, takže tato staronová posila je již zapsána nejenom na soupisce ŽBL, ale hlavně i na té eurocupové, aby pomohla svým bývalým spoluhráčkám v historickém dvojutkání play off s BLMA Montpellier (dobře ho navíc zná z loňského působení v zemi galského kohouta). Po dohodě obou klubů se s konečnou platností bude hrát ve středu 13.12. od 17:00 v brněnské Starez aréně Vodova a odveta 20.12. od 20:00 ve Francii.


Nabitý program Královopolanek do konce roku:


pátek 8.12. 17:30 KP TANY Brno : BLK Slavia Praha (Chance ŽBL – 10. kolo), středa 13.12. 17:00 KP TANY Brno : BLMA Montpellier (EuroCup – 1. utkání play off), sobota 16.12. 19:30 Brandýs n/L : KP TANY Brno (Chance ŽBL – 11. kolo), středa 20.12. 20:00 BLMA Montpellier : KP TANY Brno (EuroCup - odveta play off).


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kp-tany-brno-posila-americka-pivotka-natalia-kucowska.html a na webovém profilu iDnes - ZDE: https://www.idnes.cz/sport/basket/tany-brno-kucowska-navrat.A231206_104350_sport-basket_ald

Kucowski letí na pomoc