Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V pátek s červenobílou štikou

Ještě před Vánocemi se rozehrají odvety v základní části Chance ŽBL, v 10. kole se střetne tým KP TANY se Slavií. Brňanky mají oplácet soupeřkám zářijovou porážku z SA Rokytka 72:73. Hraje se už v pátek ve Starez aréně Vodova (17:30).


Zdá se, že Slavia může být štikou ligy, v tabulce je třetí se stejnou bilancí jako druhé Žabiny (7/2). Páteční duel s domácím družstvem (6/3) bude i přímou bitvou o třetí příčku. Trenér červenobílých děvčat v Kr. Poli dobře známý Dušan Medvecký se spoléhá na zkušenou dvojici Hanušová, Suchanová (Elhotová), ukrajinskou rozehrávačku Dubniuk a reprezentační pivotku Rokošovou.


Slavia si připsala porážky pouze s USK a Žabinami a dokázala přivézt výhry z Hradce Králové a Chomutova! Bookmakeři Tipsportu mírně favorizují KP TANY (1,7x2,25), lze tedy očekávat zajímavou podívanou. Pro Moravanky, které nastoupí už s americkou pivotkou Natalií Kucowski, půjde o prověrku na středeční (17:00) utkání eurocupového play off s francouzským Lattes Montpellier.


I o víkendu se bude ve Starez aréně hrát ženský basketbal, v malé hale v sobotu nastoupí kadetky v extralize proti Hradci Králové (11:45) a rezerva žen se  v 1. lize utká s Aritmou (14:15). V neděli kadetky přivítají Trutnov (9:30) a ženy KP se střetnou s Nuslemi (11:45).

V pátek s červenobílou štikou