Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vánoční dárek z Montpellier

K blížícím se Vánocům patří i dárky, pro basketbalové fanoušky mají basketbalistky KP TANY jeden parádní. Brňanky v úspěšném eurocupovém podzimu skončily na druhém místě ve skupině H a postoupily tak premiérově do prvního kola play off. Při porovnání výsledků s ostatními postupujícími se ocitly v sérii doma/venku ve dvojici s francouzským Le Basket Lattes Montpellier Association (BLMA).


První utkání je na programu ve středu 13.12. ve Starez aréně Vodova (17), odveta těsně před svátky ve středu 20.12. na jihu Francie. Soupeř Moravanek je tradiční účastník evropských soutěží a v této sezoně má pořádně zvučnou sestavu.


Jde o mix basketbalistek, které v červnu bojovaly ve finále ME žen (zlatá Belgičanka Linskens, stříbrné Francouzky Badiane, Toure, Bernies) a Američanek, hráček se zkušenostmi z WNBA (Jenkins - mihla se i ve Slovance, Alston, třetí Bell nastupuje jen v lize).


Kuriozitou je, že hvězda BLMA Kyara Linskens zanechala stopu v české lize, v nymburskěm dresu ji koučoval Dan Kurucz: "Brno se ji musí zkusit držet dál od koše, tam je o něco méně nebezpečná."


Montpellier v základní část EuroCupu vyhrál skupinu D, s bilanci 3/1. Z původního kvarteta totiž odstoupil izraelský Ramat Hasharon, postup neunikl ani Gernice a Zaglebii Sosnowiec. "Gazely" neuspěly pouze  doma se Španělkami. V LFB se pohybuje celek BLMA na špici, jenže v pátek ve své hale klopýtl s Roche Vendee 53:72 a je v tabulce čtvrtý, pořadí vede v Králově Poli nedávno hrající Tango Bourges.


Brňanky dopadly v Chance ŽBL lépe a připsaly si v pátek výhru nad Slavii, během utkání se poznávaly s čerstvou (byť staronovou) posilou ze zámoří Natalii Kucowski (do Králova Pole byla uvolněna právě z Ramatu...), která může po rychlém vyřízení formalit ve středu nastoupit.


"Natalie je fajn holka, herně inteligentní, levoruká. Pokud jde o soupeře, tak bude asi hratelnější než Tango Bourges, alespoň to vypadá z videa. Montpellier je favorit, což je dáno silou francouzské ligy, ale potrápíme ho," věří trenérka KP TANY Marcela Krämer, která ve své hráčské kariéře působila i právě v Montpellier. "Zde jsem už končila kariéru a co vím, tak známí z těch dob jsou už jinde, možná někdo přijde a připomene se..."


Domácí družstvo by mělo nastoupit v sestavě jako proti Slavii a těší se na kulisu ve Starez aréně. "Máme nastavenou hlavu tak, že chceme porazit každého a využít při tom atmosféru v naší hale. S Bourges jsme zde odehrály super zápas, je to lepší tým než Montpellier, pokusíme se jet do Francie s náskokem," burcuje spoluhráčky i fanoušky křídlo KP TANY Kateřina Galíčková.


S Procházkou a pro Robina


Bojovných výkonů do té doby ryze českého kádru si všiml také samotný mistr bojových umění Jiří Procházka, který při středečním utkání nejenomže podpoří domácí hráčky přímo z hlediště Starez arény Vodova, ale provede též slavnostní výhoz (17:00) úvodního vyřazovacího souboje.


Ještě před tím však přivedou aktérky utkání na palubovku vánočně přizdobené nejmladší královopolské svěřenkyně vicemistryně světa Edity Šujanové a to za přítomnosti barevných efektů i ohňových chrličů (cca 16:50), takže se vyplatí usednout na tribunu raději s časovým předstihem.


Mezi první a druhou čtvrtinou proběhne předání padesátitisícového šeku s vybranou sumou při zápase s tureckou Antalyí pro nadační fond Modrý hroch do rukou patnáctiletého Robina, kterému po těžkém průběhu covidu a následných vážných zdravotních komplikacích zachránila život až amputace obou dolních končetin a skoro všech prstů na rukou…


O poločasové přestávce navíc předvedou svoje basketbalové dovednosti všechny mládežnické kategorie z oddílového Sportovního střediska a po jeho skončení přijde na řadu autograniáda všech hráček KP TANY Brno a hlavního hosta Jiřího Procházky.


Vstupné zůstává stejné jako v základní skupině EuroCupu 150,- Kč (studenti a senioři mají slevu) - všichni držitelé permanentních vstupenek na jakýkoliv jihomoravský sport nebo organizované mládežnické skupiny mají vstup volný. 


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/basketbal/kp-tany-brno-lattes-montpellier-preview-eurocup-doma.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

Vánoční dárek z MontpellierVánoční dárek z Montpellier