Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trutnov měnil cizinky

Program Chance ŽBL se bude v lednu střídat s Českým a Československým pohárem. Už v prosinci se hrály dva zápasy čtvrfinále ČP, z kterého do piešťanského Final 8 federalniho ČS poháru (26. - 28.1.) postoupily Chomutov a Hradec Králové.


Další dva duely Žabiny - Slavia a Trutnov - KP TANY byly přeloženy na úterý 9.1. z důvodu termínové kolize s play off EuroCupu, kam postoupily oba brněnské kluby. Vítězem ČP (USK Praha se nezúčastní) bude nejlépe umístěné tuzemské družstvo na turnaji v hale Diplomat. 

V Trutnově přes Vánoce skončily zámořské hráčky Proctor, Evans a Timbilla. Naopak přišly tři nové posily. Trenér Kary Trutnov Richard Kucsa se na nové hráčky těšil: „Američanka Brookshire i Slovenka Rusiňáková budou patřit mezi nejzkušenější. Obě svým příchodem vyztuží naši sílu na pozicích vyšších hráček. Bulharská reprezentantka  Konstantinova má navzdory ještě stále mladému věku za sebou už nějaké sezony v zahraničí. Jejím příchodem jsme získali v prvé řadě rozehrávačku, která umí hrát velmi aktivně v útoku i obraně." 


Změny v kádru zatím Kaře nepomohly, v pátečním střetnutí Chance ŽBL trapící se Trutnov prohrál se Slavií 50:86 a v nejvyšší soutěži je předposlední. V úterý tedy Východočešky přivítají od 19 hod. celek KP TANY v ČP. Brňanky se drží na třetím místě ligové tabulky, v sobotu zdolaly Chomutov a pod Krkonoše jedou s už uzdravenou Dominikou Hynkovou (při víkendovém rozehrání za B tým zaznamenala 18 a 20 bodů) jako favorit. Zvláště když v říjnu zde v lize zvítězily 80:58. 

Trutnov měnil cizinky