Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ostrava v bodě zlomu?

Tahákem 14. kola Chance ŽBL je souboj USK s Žabinami, tedy prvních dvou týmů, ale zajímavé jsou i další duely. Hráčky KP TANY (bilance 9/4) k udržení třetí pozice potřebují zvítězit v neděli v Ostravě (17), pomohlo by i klopýtnutí Slavie (9/3), která se po zažehnání zdravotních potíží už zapojí do ligového kolotoče.


Družstvo SBŠ začalo nový rok porážkou s Brandýsem, tento šok ovšem přebilo před týdnem dalším, příjemnějším šokem, tedy výhrou v Chomutově! Severomoravanky se tak udržely v osmičce, jsou sedmé (3/10), ale asi doufaly v základní části v lepší výsledky. "Snad jsme překonaly bod zlomu a jsme na cestě vzhůru,“ je optimistkou trenérka SBŠ Iveta Rašková.


V letošní sezoně se Ostravanky přestěhovaly do nové haly City Campus ostravské univerzity, kde zatím zdolaly Trutnov a kontumačně Slovanku. Trenérka Rašková spoléhá na trojici cizinek, Američanky Pagan a Little i makedonskou rozehrávačku Selcovou. Z českých basketbalistek se z Žabin vrátila Smutná, je třeba si dát pozor také na Kubíčkovou, Halátkovou či Motyčákovou.


Ostravanky si také vyzkoušely v září EuroCup, ale nedostaly se v kvalifikaci přes Ružomberok. V prvním vzájemném střetnutí v říjnu ve Starez aréně zvítězil tým KP TANY 72:59. I v neděli budou Brňanky favoritem, ale povzbuzené domácí hráčky touží po skalpu dalšího silného protivníka. Varováním pro hostující děvčata je poslední utkání v hale Tatran, přesně před rokem po porážce 83:84 zde vypadly z Českého poháru!


Na domácích palubovkách se o víkendu představí královopolské Béčko, které v 1. lize žen dostoupalo tabulkou už do první osmičky a zlepšenou novoroční formu bude chtít potvrdit i v sobotním utkání proti Pečkám (14:15 velká hala Vodova) i v nedělním souboji s Pardubicemi (9:30 malá hala Vodova).

Ostrava v bodě zlomu?