Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Elektřina posunula bitvu

Po reprezentační pauze se opět dává do pohybu Chance ŽBL, do konce základní části zbývají tři kola, v nichž se po rozpůlení tabulky rozhodne o složení nadstavbových skupin. Hodně napoví úterní bitva šestého Hradce Králové s druhým KP TANY (18:30, vysílá ČT sport plus). 


Duel tradičních rivalů se měl hrát ve středu, jenže v hale Sokola na Eliščině nábřeží bude tento den přerušen přívod elektřiny. Domácí celek bojuje s Chomutovem o pátou příčku a výhra by Lvicím hodně pomohla. S KP TANY se střetly nedávno v Piešťanech na Československém a Českém poháru a zvítězily 73:69, v listopadu se v lize zase radovaly ve Starez aréně Brňanky po prodloužení 80:77. 


Koncem ledna se v Diplomat aréně o úspěch Lvic zasloužily rozehrávačka Zeithammerová a křídelnice Effangová, které daly celkem 45 bodů. Oběma dává trenér Sokolek Bálint také největší prostor, k oporám patří dále Čuperková, Velichová, Vojtíková, příležitost dostávají i bývalé basketbalistky KP TANY Havrylchyk a Vlčková. V Chance ŽBL mají Lvice výsledky jako na houpačce, dokázaly porazit Žabiny, ale i prohrát se Slovankou.


Basketbalistky z Králova Pole měly v omlazené reprezentaci Petru Malíkovou a Terezu Travníčkovou, které si zahrály v přípravě proti Polsku. Vzhledem k úternímu termínu trénovaly Brňanky i v neděli a jsou nažhavené oplatit soupeři pohárovou porážku. "Zápas je pro nás důležitý z pohledu upevnění naší pozice v elitním kvartetu. Tabulkově postavení nás mírně favorizuje, ale uvědomujeme si, že utkání v Hradci patří k těm nejtěžším v sezoně a podle toho se připravujeme," prohlásil asistent trenérky KP TANY Jakub Gazda.


Po výjezdu k Labi už do konce základní části neopustí děvčata z KP TANY Starez arénu, v pátek přivítají Slovanku a 24. února USK. 

Elektřina posunula bitvu