Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Koncert u filharmonie

Zápasy mezi hradeckymi a královopolskymi basketbalistkami končí zpravidla těsným výsledkem, úterní souboj 16. kola Chance ŽBL byl vyjimkou. Sokolky ani jednou nevedly, v průběhu střetnutí nabraly až 36 bodovou ztrátu (41:77)  a konečný stav 64:85 je pro ně docela milosrdný. 


Utkání tradičních rivalů odstartovalo svižně, hodně se běhalo a střílelo, statistici napočítali v první desetiminutovce 37 pokusů. Brňanky se uklidnily třemi trojkami za sebou (2:9) a svůj náskok navyšovaly až na 15 bodů (17:32). Za poločas měly pouze tři ztráty a bezradné Lvice ničily neprostupnou defenzívou. 


Po změně stran hostující hráčky u Labe přímo koncertovaly, stylově hned vedle budovy hradecké filharmonie, třetí čtvrtina skončila po jejich basketbalových parádách 13:31. Rozklížený domácí celek se vzpamatoval až v závěru, který u soupeře dohrávaly juniorky. Tým KP TANY se i přes absenci opor (Kateřina Galíčková a Natalie Kucowski) "pomstil" Lvicím za nedávnou pohárovou porážku v Piešťanech, udržel obávanou rozehrávačku Zeithammerovou na 6 bodech při 17% úspěšnosti z pole a zůstává na druhé příčce tabulky.


Hlasy trenérů


Marcela Krämer, KP TANY: "Zápas nám vyšel. Přitom do Hradce jsme jely s respektem, sestava byla nekompletní bez Galíčkové a Kucowski. Zbytek týmu se ale zmobilizoval, smekám před holkama, podaly úžasný výkon. Na Federálním poháru v lednu na nás padla trochu deka, ale teď se vrátil ten předvánoční tým zpátky."


Peter Bálint, Hradec Králové: "Gratuluji Brnu k vítězství, hrálo velice dobře, kolektivně, to se nedá říct o našem družstvu. Chyběla nam energie, byla tam spousta chyb. To se odráželo v úspěšnosti střelby. Byly i nedůslednosti v obraně, prostě soupeř chtěl mnohem více než my."


Sokol Hradec Králově - KP TANY Brno 64:85 (17:21, 26:40, 39:71) 


Body: Effangová 19, Velichová 10, Vojtíková 7 -  Malíková 24 (11 doskoků), Svatoňová a Hynková 14, E. Kopecká 12, Šotolová 9, Vondráčková 7, A. Kopecká 5, fauly: 19:17, TH: 16/13:24/22, trojky: 7:9, rozhodčí Kovačovič, Komprs a Karabínová, 200 diváků. 


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/basketbal/kp-tany-brno-hradec-kralove-zbl-13unora.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300


a na oficiálním webu ženského basketbalu - ZDE: https://zbl.basketball/kp-tany-dal-napravuje-pohar/16890


Společný přímý přenos televizní stanice ČT sport Plus a internetového kanálu TV Com - ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Basketbal-ZBL/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2023-2024/224396-Sokol-Hradec-Kralove-VALOSUN-Brno.htm

Koncert u filharmonie