Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Před nadstavbou s USK

V pátek a v sobotu vyvrcholí základní část Chance ŽBL po které se tabulka rozdělí na dvě poloviny A1 a A2. V těchto skupinách se utká každý s každým, ale pouze jednokolově, tedy dva zápasy doma a dva venku. Basketbalistky KP TANY mají už před sobotním utkáním s USK (17)  jistotu účasti v A1 ze třetího místa, o pátou příčku svede na dálku boj Chomutov s Hradcem Králové.


Do Starez arény už letos dorazily v rámci EuroCupu francouzské basketbalové kolosy Bourges a Montpellier, k nim se dá přičíst i Antalya z bohaté turecké ligy. V sobotu se zde tedy představí další gigant, družstvo USK navíc aktuálně pošilhává po euroligovém trůnu.


Zápas v Brně mají Pražanky vložený mezi dva čtvrtfinalové souboje se Schiem, ve středu si doma pohrály se soupeřkami jako kočka s myší (78:60) a vypadá to, že o svém postupu do Final Four rozhodnou už příští středu v Itálii.


V sobotu ve Starez aréně asi nenastoupí rozehrávačka Oblak, která si ve středu pochroumala koleno a trenérka Hejková ji bude šetřit, proti Schiu nehrála pivotka N. Sabally. Ani tyto absence by se však na síle USK zřejmě neprojevily.


Takže ve Starez aréně uvidí basktetbaloví fanoušci světové hvězdy, opory reprezentací, které se před několika dny kvalifikovaly na OH. Ať již to byla Australanka Magbegor, Španělky Cazorla a Conde, Francouzka Ayayi či Němka N. Sabally!


Obhájkyně tuzemského titulu samozřejmě vládnou lize v této sezoně a mají pro každé střetnutí přiklepnutou roli velkého favorita. V prosinci v SH Královka porazily nekompletní KP TANY 101:28. Brňanky nastoupí v podobném složení jako proti Slovance. Mladé hráčky obou týmů se představí i v pozápasovém souboji ve vedlejší malé hale. Zde se rezerva KP utká v 17. kole 1. ligy s USK B (19:30). Další důležitý duel druhé nejvyšší soutěže žen je na programu v neděli a KP hostí Strakonice (10, velká hala).

Před nadstavbou s USK