Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Neděle vyřeší postupovou tajenku

Ve dvou halách se v neděli rozhodne o zbývajících semifinalistech Chance ŽBL vedle už jistých USK a Žabin. Dvě čtvrtfinálové série totiž dospěly za stavu 2:2 do pátého zápasu, když v pátek družstva Hradce Králové i Chomutova uhájila domácí prostředí a budou se pokoušet uspět i v Praze se Slavií a v Brně proti KP TANY.


Ze čtyř duelů mezi KP TANY a Levharticemi byl pouze ten třetí v pořadí poklidný (71:57 pro Královopolanky), další přinesly dramata až do konce, na severu Čech došlo navíc k potěše zdejšího publika k velkým zvratům. Jak trefně poznamenal asistent trenérky KP TANY Jakub Gazda "Dvakrát nás v Chomutově popravila poslední čtvrtina"


Takže Brňanky nevyužily v pátek svůj mečbol, ovšem pokud v neděli od 10:30 (FAMILY DAY - pozor na změnu času...!) ve Starez aréně udrží domácí neporazitelnost, budou se radovat. Ale soupeř nepojede pod velikonoční Špilberk na výlet. 


"Teď to bude o tom, který z týmů víc zregeneruje a ponechá si víc sebevědomí. Rozhodne spíše kdo bude šťastnější, zase musíme jít krůček po krůčku, my nemáme co ztratit," uvedl kouč Chomutova, šestého celku po nadstavbě, Pavel Staněk.


Podobně vidí pátou bitvu i Jakub Gazda. "Zápas nebude o nějaké taktice, týmy se znají nazpaměť, bude to o morálu, doufám, že větší bude na naší straně. Poslední porážka v Chomutově nás nepoznamená, funguje to tak, že když dohrajete, tak další zápas začíná znovu. Chomutov odehrál základní část lehce pod svoje možnosti, ale je to zkušené družstvo, nečekali jsme že vyhrajeme 3:0, na nás je uhájit v neděli domácí prostředí."


A v tom by mělo Moravankám opět pomoci i vynikající královopolské publikum doplněné tradičními bubeníky z Hrušovan u Brna a oblíbeným žesťovým kvartetem. V rámci Family day se navíc hlavně rodiny s dětmi a všichni účastníci probíhajícího mezinárodního basketbalového turnaje FUTURE STARS EASTER CUP 2024 mohou těšit za jedno vstupné až pro šest rodinných příslušníků na bohatý doprovodný program (basketbalové pexeso s kartičkami hráček všech klubů Chance ŽBL, soutěže o ceny v hodu na koš a židličkované + tipovací soutěž). Všechny sportovní kluby města Brna v čele s hokejovou Kometou budou mít pro svoje permanentkové příznivce i všechny jejich rodinné příslušníky vstup zdarma.


Celý projekt tentokrát na Květnou neděli bude už hodinu před utkáním zaštiťovat jako vybraná osobnost (provede i slavnostní výhoz a poločasový rozhovor) účastnice Star Dance, olympijská medailistka a mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková, která dříve v KP působila jako kondiční trenérka a také jako krátká basketbalová výpomoc s památně vstřeleným televizním košem - nyní se v RT domácího týmu navíc objevuje jako fyzioterapeutka její dcera Tereza Poganyová.

Neděle vyřeší postupovou tajenkuNeděle vyřeší postupovou tajenkuNeděle vyřeší postupovou tajenku