Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Mládež KP stále na vzestupu

I přes jednu z nejúspěšnějších basketbalových sezon královopolské mládeže za poslední roky (5. místo v extralize U19, 9. v extralize U17, postup do extraligové fáze U15 i U14 a start U13 na MČR) vedení KP Brno pokračuje v postupných inovacích ve fungování sportovního centra i střediska mládeže.


Již druhou sezonu se vyplácí angažování současné reprezentační trenérky národního výběru U20 a lodivodky elitního týmu žen KP TANY Brno (3. místo v Chance ŽBL) jako hlavní trenérky extraligového družstva KP Brno U19 a současně i vedoucí královopolského SCM.


Novinkou pro příští sezonu je zřízení postu manažera mládeže, kterým se stává dlouholetý partner královopolského basketbalu (Fizer Group, Masová bedýnka) Zdeněk Stratil a jeho asistentky pro koncepci Edity Šujanové, kteří budou dohlížet nad celkovým fungováním všech klubových mládežnických kategorií i sportovního střediska a úzce spolupracovat s dosavadní vedoucí SpS Monikou Stehlíkovou.


Zvláště od jmenování vicemistryně světa z roku 2010 a královopolské klubové legendy si vedení oddílu a nový manažer hodně slibují a to zejména v komunikaci se všemi mládežnickými trenéry v rámci dodržování požadované koncepce a současné metodiky na výchovu basketbalové mládeže - zvláště, když jí téměř všechny tyto hráčky prošly rukama ve vyhlášené královopolské přípravce a v navazujících minižákovských kategoriích.


Rekordní bude také počet obsazených soutěží a z tohoto důvodu se nově vytvořený tým společně s vedením klubu také zabývají vyhledáváním dalších vhodných tréninkových ploch, doplňováním stávajícího trenérského týmu a aktuálně řeší i organizaci několikadenního výměnného pobytu francouzského pětačtyřicetičlenného mládežnického družstva na konci června v Brně.


Přihlášené soutěže a dosud známé trenérské obsazení mládežnických kategorií KP Brno pro sezonu 2024/25:


EL U19 (Kramer - Sivák st., Vondráčková), liga U19 (Šuster?, Kunclová, Sivák ml.), EL U17 (Sivák ml. - Zítková, Šuster?, Kunclová), liga U17 (Zítková, ?), liga U15 (Zítková - Nevrlý, ?), NRL U15 (Nevrlý?, Slavíková?), liga U14 (Nevrlý - Zítková, ?), mini U13 (Stehlíková - Kozinová, Varmužková), mini U12 (Kozinová - Stehlíková, Varmužková), mini U11 (Šujanová - Kovářová), mini U10 a přípravka (Šujanová - Kovářová, Nevrlý).

Mládež KP stále na vzestupu