Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
29.9. 10:30 FAMILY DAY
KP TANY BRNO - BK Žabiny Brno
(14.-15.9. se KP zúčastní turnaje ve Varšavě)
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Dvacítka v Králově Poli se Slovenskem

Boje o návrat do elitní divize evropského šampionátu se pro basketbalistky do dvaceti let nezadržitelně blíží. V posledních přípravných utkáních Češky vyzvou v pátek a v neděli v brněnské STAREZ aréně Vodova Slovenky.


Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer, která si k týmu U20 odskočila z lavičky KP TANY, mají za sebou úspěšné přípravné období. Dokázaly odehrát velmi dobré přípravné turnaje ve Španělsku a ve Francii, které byly převážně složené z týmů evropské špičky. Lvice zdolaly například Litevky, Finky nebo Portugalky, vyrovnaně hrály s Francií nebo Polskem.   


Teď naše děvčata čeká slovenský výběr, který bude jedním z hlavních konkurentů ve snaze o postup do elitní divize, oba celky se ve stejné základní skupině střetnou v bulharské Sofii už 7. července. Kromě těchto týmů jsou ve skupině A v Bulharsku ještě celky Irska a Švýcarska.


Přípravná utkání se Slovenskem se hrají v Brně v pátek 28. června od 18:00 a v neděli 30. června od 10:00, vstup na oba duely je zdarma. A ve Starez aréně se v dresu národního týmu představí i dvojice z místního KP TANY – Dominica Hynková a Tereza Trávníčková, doma bude i kondiční trenérka Lenka Šoukalová a fyzioterapeutka Tereza Pogányová.


Marcela Krämer (trenérka českého týmu): „V Brně nás čeká poslední příprava před Mistrovstvím Evropy U20 „B". Odehrály jsme v přípravě dva špičkově obsazené turnaje, kde jsme poměřili síly s favority na titul v áčkové divizi jako je Francie nebo Španělsko. Nyní se poprvé sejdeme v kompletní sestavě i s hráčkami, které byly doteď s ženskou reprezentací. Chceme se představit divákům v plné síle a doufáme, že nás přijdou podpořit v co největším počtu."

Dvacítka v Králově Poli se Slovenskem