Chance ŽBL 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Sobota 19.10. 16:30 hod.
KP TANY BRNO - SBŠ Ostrava
ECW Středa 23.10. 17:00 KP - Galatasaray Istanbul
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V Sofii s Hynkovou a Trávníčkovou

Reprezentace ČR do dvaceti let žen odstartuje dnes maraton mládežnických evropských šampionátů. Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer z KP TANY rozehrají o prvním červencovém víkendu na turnaji Divize B v bulharské Sofii s jasným cílem – vrátit se po roce zpět mezi elitu.


Lvice U20 odehrály velmi kvalitní přípravu, když se účastnily úspěšně na turnajích ve Španělsku a ve Francii, které byly převážně složené z týmů evropské špičky z divize A. A po vydařené generálce se Slovenskem ve Starez aréně před týdnem v Brně (o tomto víkendu zde má ve velké hale soustředění ČR U18) mohly odlétat do Bulharska s pozitivním pocitem.


Turnaj, ze kterého se do elitní divize vrátí tři nejlepší týmy, startuje bleskově. Češky odehrají čtyřčlennou základní skupinu v nejkratším možném termínu. Po sobotním duelu se Švýcarskem (14:30), vyzvou v sobotu Slovensko (17:00) a v neděli Irsko (12:00). Do další fáze postupují první dva, zápasy lze sledovat na Youtube kanálu FIBA.


Ve finální nominaci trenerky M. Krämer je Dominica Hynková, která by měla spolu s Paurovou a Čechovou patřit mezi největší opory, a také pivotka Tereza Trávníčková, obě z KP TANY. A z královopolskěho klubu jsou v RT národního družstva i kondiční trenérka Lenka Šoukalová a fyzioterapeutka Tereza Pogányová.

V Sofii s Hynkovou a Trávníčkovou