EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ve vedru do nové sezony

Na atletické dráze stadionu Pod Palackého vrchem zahájily ženy KP TANY Brno v pondělí dopoledne novou basketbalovou sezonu, 61. v ŽBL. Společně s kompletním vedením klubu a s extraligovými juniorkami se co chvíli ukrývaly pod tribunou před sálajícím sluncem. Chyběla pouze "pětková” reprezentantka Karolína Šotolová (příprava na předkvalifikační turnaj MS v Mexiku) a Američanka Carter (působí ve Venezuele), které se připojí později.


Bylo znát, že děvčata o prázdninách nelenošila. Ani to nešlo, vždyť skoro každá z hráček byla v nějakém výbėru ČR - a tak kondiční trenérka Lenka Šoukalová mohla být se startem přípravy spokojená. I další složení realizačního týmu v čele s trenérkou Marcelou Krämer je stejné jako v minulé vydařené sezoně a také v hráčském kádru nechybí jediná "bronzová" opora, příležitost navíc dostanou i některé v extralize úspěšné juniorky. 


Herní přípravu odstartuje na přelomu srpna a září tradiční královopolský mezinárodní turnaj Jersey Cup. Elitní tým KP TANY se v něm střetne s dvojnásobným euroligovým vítězem MBK Ružomberok a s maďarským MTK Budapešť. Královopolské juniorky a kadetky poměří v nové hale Vodova a na VUT Purkyňova síly s dalšími 10 týmy z ČR, Maďarska i Slovenska.


Ladit formu na Chance ŽBL a EuroCup (ve skupině J mají Brňanky Galatasaray Istanbul, porugalský Sportive z Azorských ostrovů a vítěze kvalifikačního dvojboje mezi španělským Ferrolem a italskou Battipaglií) budou basketbalistky KP TANY také na skvěle obsazených turnajích ve Varšavě (Gdyně, Vilnius) a v ružomberské Koniarni (Miškolc, Celje).


Tuzemskou ligu, ve které Slavii nahradil tým LOH 2028 Chomutov, odstartuje KP TANY Brno 29. září ve Starez aréně atraktivním derby zápasem se Žabinami, který bude vysílat v rámci projektu FAMILY DAY od 10:30 stanice Nova Sport!

Ve vedru do nové sezony