EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP TANY v kompletním složení

České basketbalistky zdolaly ve finále předkvalifikace MS v Mexico City Jižní Koreu 73:67 a vybojovaly v konkurenci osmi týmů jedinou místenku do kvalifikačních turnajů. Ty proběhnou od 8. do 16. března 2026, samotný šampionát v Německu pak na podzim téhož roku.


Na úspěšném tažení naší reprezentace žen v Mexiku se podílela i rozehrávačka Kája Šotolová z KP TANY Brno! Na přelomu srpna a září se tak začne plnit zatím prořídlá sestava královopolského týmu, který se připravuje v domácích podmínkách.


V pondělí přiletí i americká pivotka Tylinn Carter, která už ve Starez aréně na jaře působila. Během týdne se po menším odpočinku zapojí, mimo zmiňované Šotolové, během letní přestávky taktéž velmi vytížené reprezentantky 3x3 Kateřina Galíčková a Petra Malíková. Po návratu ze soustředění ve Vernířovicích již z elitním ženským týmem také trénují vybrané juniorky a hráčky z B družstva.


O víkendu basketbalistky KP TANY otevřou v rámci pořádaného turnaje Jersey Cup novu sezonu zápasy s dvojnásobným euroligovým vítězem Ružomberkem (pátek, 18:30 NH Vodova) a s TFSE-MTK Budapěšť (neděle, 12:30 NH Vodova). Maďarský celek, stejně jako domácí družstvo, je účastníkem EuroCupu 2024/25.

KP TANY v kompletním složení