EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Evropské derby v Králově Poli

Basketbalistkám KP TANY skončila více jak měsíční příprava, další vstřelené (ale i obdržené) koše se už budou počítat do tabulek, ať již Chance ŽBL nebo EuroCupu, případně přispějí k postupu v Českém či Federálním poháru. V neděli v 10:30 se pro hráčky Králova Pole otevírá opona Chance ŽBL, navíc jde rovnou o derby s Žabinami.


Ve velké hale Starez arény už od 9:30 startuje projekt Family day plný her a dárků pro děti. Připraven bude také další tradičně bohatý doprovodný a soutěžní program pro dospělé a slavnostní výhoz tentokrát provede přímo primátorka města Brna Markéta Vaňková.


Celek KP TANY bude obhajovat jarní ligový bronz. "Jsem hrdá na to, že jsme s českými basketbalistkami uhrály třetí místo. Obhajovat je většinou složitější, jste více na očích. Pohybujeme se tradičně na špici ligy, hodláme předvádět hezký basket a uvidíme kam až nás to posune," říká trenérka Marcela Krämer.


V přípravě zvládly Brňanky tři kvalitně obsazené turnaje, vyhrály vlastní Jersey Cup, byly druhé ve Varšavě a třetí na Slovensku, hrály s euroligovou Miškolcí a eurocupovými Vilniusem a Budapeští + doma a venku tradičně s Ružomberokem, tedy dohromady se soupeři ze 4 zemí. Při celkové bilanci 4/2 se přitom z různých reprezentačních a zdravotních důvodů ani jednou nesešly kompletní...!


"Dobrou vizitkou našeho klubu je, že se podařilo udržel kádr, holky zde chtěly zůstat, což je i z hlediska trenéra pozitivní. Můžeme stavět na starých a rozšiřovat je o nové věci. Sehranost bude výhodou, ale stěžejní  jádro týmu musí být k dispozici," upozornila Marcela Krämer, které se moc nelíbí nabitá podzimní termínová listina...


Hráčský pohled na začínající sezonu přiblížila dirigentka KP TANY Karolína Šotolová. "Chceme medaili z ligy, zlepšit se v Českém poháru případně i ve Federálním a opět postoupit ze skupiny EuroCupu." S hráčkami Žabin byla s národním týmem na předkvalifikaci MS v Mexiku a bavily se spolu také o derby. "Obě strany cítí, že zrovna derby a Family day hned v prvním kole jim moc nevyhovuje... Vloni to byly rovnocenné zápasy, možné je všechno."


Motivací pro Káju Šotolovou (ale i její spoluhráčky) v sezoně bude i boj o nominaci na ME žen, základní skupina se bude hrát v červnu právě ve Starez aréně Vodova. Domácí basketbalistky se mohou blýsknout už v nedělním derby proti čerstvě euroligovému protivníkovi! "Oba týmy se znají, Žabiny mají čtyři cizinky, výškovou převahu, jsou papírovým favoritem. Ale nedáme jim nic zadarmo," slibuje Marcela Krämer.


Krátce před derby oslavila 85. narozeniny Olga Přidalová Kyzlinková, jedna z největších legend KP, kde úspěšně působila 11 sezon a také vynikající československá reprezentantka. Královopolský klub se připojuje ke gratulantům i k předcházejícímu osobnímu rozhovoru předsedy klubu s ní k tomuto významnému životnímu jubileu a vyjadřuje zklamání nad zavádějící reportáží v jednom veřejnoprávním médiu.


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/basketbal/kp-tany-brno-sezona-derby-eurocup.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

Evropské derby v Králově Poli