EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP TANY opět na obrazovce

Druhým kolem pokačuje od pátku do neděle Chance ŽBL. Hitem prodlouženého basketbalového víkendu je nedělní střet mezi Levharticemi Chomutov a KP TANY, českými účastníky Eurocupu!


Brňankám začíná perná říjnová série ligových a eurocupových utkání "vyšperkovaná" komerčními akcemi či turnaji v obsazené domovské  Starez aréně, takže musí využívat pohostinství v okolních halách. Je to složité logisticky i sportovně, trénuje se v jiných časech i prostředí.


V Chomutově se po týdnu představí basketbalistky KP TANY opět v přímém přenosu na Nova Sport 1 (10:30, Family Game).  Derby se Žabinami se nepovedlo, ale náladu v týmu to nepoznamenalo. Před dlouhou sobotní cestou pod Krušné hory se tým ještě dopoledne protáhne v hale Morenda. 


V neděli se utkají dva kandidáti na ligové medaile, na jaře se stejná dvojice potkala už ve čtvrtfinále, Brňanky vyhrály 3:2 na zápasy a nakonec si na krk pověsily bronzový kov. Levhartice skončily šesté a tedy zaostaly za třetím místem ze sezony 2022/23.


V začínajícím novém ročníku chce Chomutov zpět na výsluní, v kádru došlo k řadě změn. Citelný je odchod Američanky Pollard, do zámoří zamířila nadějná Kadlecová, profesionální kariéru ukončily Satoranská a Kučerová. Nejzajímavějšími posilami jsou Rokošová s Ježkovou ze Slavie a Velichová z Hradce Králové, pokračuje dirigentka Bartoňová.


Levhartice mají za sebou už dva zápasy v Chance ŽBL, v místním derby smetly celek LOH 2028 105:49 a naopak vysoko prohrály s USK 50:93. Bookmakeři Tipsportu vidí nedělní duel jako zcela otevřený s vyrovnanými kurzy 1.95x1.95.


V přístím týdnu čeká na obě družstva vstup do EuroCupu, Chomutov doma přivítá ve středu polský Gorzów, Brňanky v úterý odlétají do Portugalska, ve čtvrtek hrají v Ponta Delgada se Sportive Azoris.

KP TANY opět na obrazovce