EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Rozhodly chomutovské trojky

Ani své druhé utkání před kamerami Nova Sport 1 v projektu Family Game nedotáhly basketbalistky KP TANY do úspěšného konce. Po prohře s Žabinami tentokrát ve 2. kole Chance ŽBL neuspěly  v Chomutově 76:86, když většinu zápasu (přes 26 min.) byly ve vedení, a to až o osm bodů. Jenže se od Lvic dostatečně neodpoutaly a v závěrečnou čtvrtinu prohrály o jedenáct bodů!


V atraktivním a dramatickém duelu českých eurocupových zástupců se 18 x měnilo vedení, domácí hráčky v krizových chvílích podržely tříbodové trefy (29/10, úspěšnost 34,5%). V úvodu se běhalo pod taktovkou Brňanek (16:24, 20:27 po dvou trojkách Trávníčkové), ale Levhartice číhaly na svoji šanci. 


Už ve třetí desetiminutovce naznačily touhu po zvratu (53:49). S vedením se hostující  tým nadobro rozloučíl za stavu 63:64, když vlastní zbrklostí spálil několik tutovek a Nikolova dvěma trojkami posunula skóre na 74:67. V bouřícíci hale nápor Chomutova pak vrcholil a na tabuli svítilo nedostižných 80:68.


Hostující družstvo o něco lépe doskakovalo (43:50), soupeř však  nekazil (jen 8 ztrát) a naopak v klíčových okamžicích trestal školácké kiksy KP TANY (body po chybách 13:5). Příští týden startuje EuroCup a tak lépe naladěny vstoupí do bojů Levhartice, které hrají ve středu doma s Gorzowem, Brňanky čeká ve čtvrtek v Portugalsku celek Sportiva Azoris.


"Měly jsme v utkání navrch, ale hraje se 40 minut a nasazení musí vydržet až do konce. Je znát i naše nesehranost. Zradily nás trojky a naopak jsme nechaly Chomutov se z dálky rozstřílet," hodnotila utkání trenérka KP TANY Marcela Krämer. 


Levhartice Chomutov - KP TANY Brno 86:76


Body: Brejchová 23 (4 trojky), Fučíková  16, Rokošová 10 - A. Kopecká 17, Malíková (11 doskoků) a Galíčková (10 doskoků) 16, Trávníčková 6, Šotolová a E. Kopecká 5, Svatoňová. Vondráčková 4, Hynková 3, fauly: 23:23, TH: 23/16:23/17, trojky: 10:5, rozhodčí Peterková, Jeřáb a Syrovátka, 446 diváků. 

Rozhodly chomutovské trojky