EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Na Azory s Gepardem

V tomto týdnu se rozjíždí skupinová fáze Eurocupu women, tzv. Ragular seazon. Skupina J odstartuje ve středu zápasem BAXI Ferrol - Galatasaray Istanbul ve čtvrtek se hraje na portugalských Azorských ostrovech druhé utkání C.U. Sportiva Azoris hotels - KP TANY Brno (22:30 středoevropského času).


"Na naší eurocupové soupisce už nefiguruje Američanka Tylinn Carter, se kterou jsme po vzájemné dohodě minulý týden ukončili spolupráci a místo ní jsme na poslední chvíli donominovali naši devatenáctiletou podkošovou naději Valentýnu Veselou, takže do letošního ročníku ECW vstupujeme s ryze českou sestavou, řekl k aktuální změně v královopolském kádru GM klubu Richard Foltýn. 


Z každé skupiny postupují první dva a nejlepší ze třetích míst ze 12 skupin. Velkým snem mladého královopolského týmu, který k utkání vyrazí ve zbrusu nových venkovních dresech Jersey 53, je zopakovat loňský postup ze základní skupiny do play off, ale všichni v klubu si uvědomují, že letošní los s tureckým gigantem Galatasaray Istanbul, předním týmem velice kvalitní španělské soutěže BAXI Ferrol a vicemistrem portugalské ligy je mnohem těžší než v minulém ročníku. O postupových nadějích tak více napoví právě úvodní čtvrteční duel na ostrově Sao Miguel.


O pohodlnou úterní přepravu v 7 hodin ráno z Brna na pražské letiště V. Havla, stejně jako o všechny další letištní eurocupové přesuny se postará specifická dopravní společnost Gepard express. "Jsme mladý dynamicky se rozvíjející brněnský dopravce, který vznikl z lásky k vlakům, cestování a pestrosti života. Vozíme cestovatele pravidelnými i nepravidelnými linkami za dobrodružstvím a to také propojuje všechny naše aktivity a projekty s Gepardem spojené“, představil nového smluvního partnera KP obchodní manažer Jan Myslín mladší (více - ZDE: www.gepard.com).


Kvůli omezeným možnostem přímých letů vyráží výprava KP TANY oproti zvyklostem o den dříve. "I tak ale strávíme na úterní cestě čítající ranní přesun do Prahy, odbavení a samotný let minimálně 10 hodin. Po přistání v Ponta Delgadě se však posune čas a bude rázem o dvě hodiny méně – tedy 15:30 azorských. Pokud však proběhne vše jak má, protože zrovna v těchto místech platí výstraha před hurikánem Kirk. Paradoxem je také čas zápasu ve 22:30 našeho času, oproti tomu úvodní dva ligové souboje začínaly dopoledne v 10:30," dodal Richard Foltýn.


Velkou zajímavostí je, že na soupisce stříbrného týmu portugalské ligy je česká hráčka, ještě na jaře dlouholetá opora hradeckých Lvic Pamela Effangová. "Na Eurocup se těšíme - je to úplně jiná soutěž než česká liga, ve které už každý každého zná a jde také o potřebnou konfrontaci s atraktivními zahraničními soupeři. Holky mají možnost srovnání s předními evropskými hračkami, rozhodčími i prostředím. Domácí  jsou pro nás velká neznámá, asistent Jakub Gazda však udělá podrobné předzápasové video, ale z důvodu nabitého programu a náročného přesunu si ho prohlédneme zřejmě až na ostrovech," konstatovala před startem prestižního evropského poháru trenérka KP TANY Brno Marcela Krämer.


Brněnské basketbalistky se na zápas s exotickým protivníkem těší. "Azory budou určitě těžký soupeř, mají tam zahraniční posily, ale jinak nevím co od nich očekávat, nikdy jsem je zatím neviděla. Budeme však mít ještě sestříhané video. Věřím, že když budeme hrát naši hru, minimalizovat ztráty a budeme důsledné v obraně, tak je můžeme porazit a zlepšit si tak náladu po nepovedeném startu v ŽBL," věří rozehrávačka Karolína Šotolová.


A také střelkyně Kateřina Galíčková touží po nastartování vítězné série. "Máme před sebou premiérové utkání v EuroCupu a po ne úplně ideálním začátku v ŽBL věříme, že právě tady můžeme získat sebevědomí. I když to nebude lehké, chceme předvést dobrý výkon a odvézt si vítězství. Jsme připraveni se rvát o každý bod!"


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/basketbal/uniao-sportiva-kp-tany-brno-eurocup-azory.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300


On - line přenos ZDE: https://www.youtube.com/channel/UCtInrnU3QbWqFGsdKT1GZtg

Na Azory s GepardemNa Azory s Gepardem