EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po trápení hladká výhra

Začátek zápasu 3. kola Chance ŽBL mezi  KP TANY a Slovankou nenaznačoval, že hostující tým prohraje o 37 bodů. Brňanky (s netradiční základní pětkou) se totiž po návratu z eurocupového zápasu na Azorách pomaleji rozjížděly (4:10, 6:12). Nakonec se však zaslouženě po dvou porážkách s těžkými soupeři dočkaly prvního ligového vítězství (84:47).


Utkání nabralo očekávaný směr ve druhé desetiminutovce, domácí basketbalistky Slovanku přeskákaly  52:34, byly lepší kombinačně  (asistence 20:8) a donutily soupeřky k 28 chybám. Důležitý byl příspěvek střídajícíh hráček z královopolské lavičky (43:12).


Hlasy po utkání


Marcela Krämer, trenérka KP TANY: "Chtěly jsme rozložit síly před středečním eurocupovým utkáním s Ferrolem a nepřetěžovat  hráčky s větší minutáží. Proto jsme nastoupily s překvapivou základní pětkou. Nakonec všechno dobře dopadlo, bylo to povinné vítězství. Na Slovanku jsme se připravovaly méně než je obvyklé, program je nabitý, chtěla jsem, aby se holky v sobotu vyspaly. "


Jiří Toušek, trenér Slovanky:  "My jsme chtěli především předvést kvalitní výkon, dobrý pocit  máme z první čtvrtiny,  kdy jsme Brno překvapili pohybem. V dalším průběhu se ukázala kvalita, síla a hlavně sehranost domácích. Nám zápas ukázal slabiny, na kterých musíme zapracovat. Zůstávám pozitivní, i když jsme chtěli prohrát do 35 bodů."


KP TANY Brno - Slovanka 84:47 (15:18, 40:27, 59:35)


Body: Galíčková 20, A. Kopecká 12, Hynková 10, E. Kopecká 8, Šotolová 8, Svatoňová a Malíková 7, Vondráčková a Veselá 5, Trávníčková 1 -  Zítková 15, Krausová 12, Machytková 5, fauly: 18:24, TH: 27:16: 18/13, trojky: 4:4, rozhodčí Hartig, Hecl a Klapetek, 400 diváků.


Přímý přenos internetové stanice TV Com i se zajímavými poločasovými a pozápasovými rozhovory - ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Basketbal-ZBL/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2024-2025/238828-VALOSUN-Brno-Slovanka-MB.htm


Celozápasové fotoalbum - ZDE: https://eu.zonerama.com/Stloukalova/Album/12239018 (bude průběžně doplňováno)

Po trápení hladká výhra