EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ostrava se zajímavými cizinkami

Ve Starez aréně Vodova se v říjnu bude pravidelně stŕídat liga a EuroCup, tedy po středečním souboji se španělským Ferrolem bude následovat utkání 4. kola ŽBL. V sobotu se od 16:30 střetnou celky vyznávající zelenou a bílou klubovou barvu, místní basketbalistky KP TANY se utkají  s Ostravou.


Družstvo SBŠ má zatím na kontě dvě výhry nad Brandýsem a Trutnovem, k tomu si připsalo vysokou porážku s USK. Údernou osu týmu tvoří cizinky Američanka Squires, Chorvatka Belosevič či Slovenka Kováčiková, doplňují je zkušené Smutná a Vacková. Vedle tuzemské Chance ŽBL Severomoravanky starují i ve Středoevropské lize. 


Domácí tým po středečním náročném zápase se Španělkami nejprve relaxoval, v pátek po poledni už se hráčky sešly na videu a ostrém tréninku. "Po těžkém eurocupovém zápase nás čeká návrat na ligovou palubovku. Nebude to nic lehkého, Ostrava vstoupila velmi slušně do sezony, my musíme po krátkém odpočinku a rychlé přípravě přepnout do ligového režimu a potvrdit roli papírového favorita," uvedl brněnský asistent Jakub Gazda.


Hráčky KP TANY budou v sobotu favoritem, nicméně hostující tým cítí při nabitém programu soupeře šanci a asi bude o něco těžším oříškem než v neděli Slovanka. Bookmakeŕi Tipsportu ale překvapení v duelu třetího se sedmým z minulé sezony neavizují, nasadili kurzy na vitězství 1.27x3.93.

Ostrava se zajímavými cizinkami