EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Galatasaray plný hvězd

Ze stínu slavnějšího Fenerbahce se tradičně chtějí dostat basketbalistky druhého klubu z Istanbulu. Galatasaray Cagdas Factoring sice v této sezoně nehraje Euroligu, ale může myslet na triumf v EuroCupu. O tom, že jde o tým takřka na úrovni Fenerbahce napovídá i nedávný ligový zápas, šlo o vyrovnanou bitvu a supergigant Fenerbahce zdolal druhého městského obra jen o 9 bodů.


Právě Galatasaray se představí ve středu (17:00) v brněnské Starez aréně ve 3. kole EuroCupu. Příjezd velkoklubu pod Špilberk je řešen dlouho dopředu. Nejde vyhovět všem rozmařilým požadavkům, třeba na šestichodové menu při coffee breaku nebo na kuřácké pokoje v hotelu...


Kolektiv složený z hráček s rozmanitým občanstvím vládne podle očekávání eurocupové skupině J, vyhrál vysoko ve Španělsku nad Ferrolem a doma nad Sportivou. V turecké lize v neděli zdolal Galatasaray celek Kayseri 81:58, když mu stačilo naplno zabrat na začátku poslední čtvrtiny (13:0).

Brňanky dokázaly turecké celky v EuroCupu už porazit, naposledy před rokem Antalyi, ale Galatasaray přece jen patří na jiné výkonnostní patro. Už od prvních zápasů je zřejmé, že nejvíce minut dostávají Američanka s ázerbajdžánským pasem Fraser (190 cm) a také Američanka a turecká reprezentantka Hollingsworth (197 cm, hrála s Botasem v roce 2019 i v Brně). 


Basketbaloví labužníci se mohou těšit na belgickou hvězdnou rozehrávačka Vanloo a na její pasy bez dívání či na korejskou pivotku Park (198 cm), která trápila český národní tým na letní předkvalifikaci MS v Mexiku. A svoji kvalitu mají i turecké reprezentantky Fitik a Erdogan.


V Králově Poli se ukázala v minulých letech spousta skvělých týmů Venezií počínaje a Bourges konče, ale Galatasaray, vítěz Euroligy 2014 a EuroCupu 2018, finalista EuroCupu 2023, asi může zaujmout nejvíce. K tomuto klubu patří známá značka, sebevědomí, kvalitní zázemí i světové hráčky.


"Čeká nás favorit celé skupiny. V minulém zápase s Ferrolem jsme opět potvrdili, že se silnými evropskými týmy umíme přinejmenším držet krok. Galatasaray je ovšem ještě o stupeň na jiné úrovni, takže pokud se chceme pokusit o senzaci, je potřeba udržet koncentraci a herní plán po celých 40 minut," plánuje brněnský asistent Jakub Gazda.


Z jeho pohledu je Galatasaray čitelnější soupeř než Ferrol... "Nicméně z pohledu individualit se jedná o evropský velkoklub, který se opírá především o korejsko-americké duo Park, Fraser a o elitní belgickou rozehrávačku Vanloo. Kromě individuálních soubojů a herních systémů soupeře se musíme připravit také na velmi nepříjemnou zónovou obranu 1-3-1."


"Já se hrozně těším, protože zahrát si proti hráčkám, které vidíme v televizi to je něco..., mám z toho úplně "husinu"," dopnila v rozhovoru pro Českou televizi světově ostřílená reprezentantka 3x3 Kateřina Galíčková.


Nejatraktivnější utkání novodobé královopolské historie bude doprovázeno také bohatým doplňkovým programem, při kterém nebude chybět pyro show, žesťový kvartet, přestávkové soutěže a vystoupení nejenom mládežnických basketbalových kategorií Králova Pole, ale také spolupracujících zápasníků TAK Hellas Brno.


Vstupenky, které mizí velmi rychle (např. nejméně dvě plná auta fanoušků jsou hlášena z nejvýchodněji položené obce Brna - venkov Viničných Šumic a pětadvacetičlenná skupina basketbalových příznivců je očekávána až z Dubňan na Hodonínsku...!) si je možné zakoupit pohodlně on-line v prodejní síti Ticketportal - ZDE: https://www.ticketportal.cz/event/KP-TANY-Brno-Galatasaray-Istanbul-TUR (volný vstup mají permanentkáři a všichni členové KP Brno, ČBF i zaměstnanci partnerských společností a firem).

Galatasaray plný hvězd