EuroCup wome 2024-25
Nejbližší domácí utkání
Středa 23.10. 17:00 hod.
KP TANY BRNO (ČR) - Galatasaray Istanbul (TUR)
Nejatraktivnější soupeř v novodobé historii KP…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V lize bez komplikací

Po středeční eurocupové šichtě se španělským Ferrolem zdolaly basketbalistkiy KP TANY ve 13. kole (v pořadí ale po změně pořadatelství čtvrtém) Chance ŽBL Ostravu 67:51. Brňanky vývoj sobotního zápasu kontrolovaly, byť se nevyhnuly hluchým místům. Oba týmy měly ve Starez aréně problémy se střelbou, bezzubý tým SBŠ dokonce trefil jen jednu trojku z 23 pokusů.


Z obou stran poněkud splašený úvod s řadou chyb vyústil v pohodové vedení domácích basketbalistek 24:10. Položily tak základ k druhému ligovému vítězství a mohly si dovolit i polevení v závěru (45:25 - 49:39).


Brňanky (s myšlenkami na středeční duel se slavným istanbulským obrem Galatasarayem) měly méně ztrát ((10:22), kiksy soupeře trestaly (22:11) a pestřeji kombinovaly (asistence 23:7), jen doskoky vyzněly pro Severomoravanky (45:58).


Hlasy trenérů


Marcela Krämer, KP TANY: "Čekaly jsme vyrovnanější zápas. nakonec jsem zjistily, že můžeme hrát to, co hrajeme. Trochu jsem hořely na doskoku, ale rychlým přechodem do útoku a 23 asistencemi jsme to napravily. Trojky nebyly úplnělé skvělé, ale dali jsme jich šest, soupeř jednu. Byl tam i prostor pro naši větší rotaci."


Iveta Rašková, SBŠ: "My byly soupeřem samy sobě. Potýkali jsme se střelbou, přitom trojky máme v sezoně úspěšné. Sráželo nás neproměňování jednoduchých šancí. Bylo to přitom hratelné utkání. Brno asi nepodalo svůj nejlepší výkon, ale na nás to stačilo. Je poznat, že Královo Pole hraje EuroCup, hráčky jsou tvrdší v soubojích."


KP TANY Brno - SBŠ Ostrava 67:51 (15:7, 28:17, 45:25)


Body: Galíčková 22, A. Kopecká (10 doskoků) a Hynková 9, Svatoňová 6, Vondráčková a Trávníčková 5, E. Kopecká 4, Šotolová 3, Malíková a Veselá 2 - Smutná 15, Peeples 12, Squires 9, fauly: 17:20, TH: 19/15:20/16, trojky: 6:1, rozhodčí Kurz, Karabínová a Mynarčík, 250 diváků.


Přímý přenos internetové stanice TV Com i s poločasovými a pozápasovými rozhovory - ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Basketbal-ZBL/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2024-2025/238868-VALOSUN-Brno-SBS-Ostrava.htm


Celozápasové fotoalbum od Bohuslava Stloukala - ZDE: https://eu.zonerama.com/Stloukalova/Album/12309555(bude postupně doplněno) 


Více také v článku brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/basketbal/zenska-liga-zabiny-kp-tany-brno-vyhry-brandys-ostrava.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

V lize bez komplikací